با شغل قناد آشنا شوید

نوشته شده توسط

باجاب

با شغل قناد آشنا شوید

دنیای شیرینی ها دنیای منحصر به فردی می باشد. شیرینی ها و کیک ها ازخوراکی های مورد علاقه مردم می باشند. اگر بخواهید یک جشن تولد برگزار کنید باید برای جشن تان کیک و شیرینی بخرید. حتی دیدن خوراکی ها و تماشای آن ها برای افراد لذت بخش است. شیرینی ها و کیک ها به دسته بندی های مختلفی تقسیم می شوند. و پخت آن ها حاصل کار یک قناد ماهر است. برای خریدن کیک وشیرینی ها باید به مغازه قنادی مراجعه کنید. میخواهیم در این مقاله شما را با شغل قناد آشنا کنیم. پس اگر به شغل قنادی علاقه مندید ما را دنبال کنید تا بتوانید یک قناد شوید و برای خودتان کسب درآمد کنید.

معرفی رشته مدیریت آشپزی و قنادی

برای ورود به حرفۀ قنادی و دنیای آشپزی می توانید در مقطع دبیرستان وارد مقطع کار دانش شوید و در رشته ی مدیریت قنادی و آشپزی ادامه تحصیل دهید. می توانید در دانشگاه علمی کاربردی در رشته کاردانی حرفه ای قنادی ادامه تحصیل دهید و مدرک کاردانی را دریافت کنید. البته لازم است که در دوره های کیک پزی و شیرینی پزی و آشپزی به صورت خصوصی در آموزشگاه های خصوصی دوره های لازم را سپری کنید. همچنین می توانید در کلاس های آموزشی فنی و حرفه ای نیز شرکت کنید. پس از شرکت در این کلاس ها می توانید در کنار یک قناد کارآموزی کنید و به این حرفه وارد شوید. لزومی ندارد که حتما در دانشگاه تحصیل کنید. می توانید خودتان با کسب مهارت و تجربه وارد شغل قناد شوید.

شغل قناد چیست؟

به عمل آوردن و درست کردن کیک و شیرینی در سریع ترین زمان ممکن از وظایف قناد است. شغل قناد از صفر تا صد جمع آوری مواد اولیه، به عمل اوردن کیک و شیرینی، فرآیند پخت، فروش کیک و شیرینی، بسته بندی و آماده سازی و نحوه نگهداری مواد را در بر می گیرد. قناد بایستی در آشپزخانه قنادی به درست کردن کیک و شیرینی بپردازد. میزان دقیق مواد اولیه را بداند، از مواد اولیۀ مرغوب و تازه و با کیفیت استفاده نماید. قدرت خلاقیت در دیزاین کیک داشته باشد. آن چیزی که بیشتر از همه در شغل قناد و مهارت های قناد مشهود است، توانایی طراحی ظاهر و دکور و دیزاین شیرینی جات و کیک ها می باشد. همچنین باید مهارت هایش را متناسب با گذر زمان بروز رسانی کند.

مهارت های یک قناد ماهر چیست ؟

این افراد باید بتوانند بصورت کاملا هدفمندانه عمل کنند و کارهای خود را با دقت هر چه تمام تر دنبال نمایند. تهیه دسرها و کیک های خاص اغلب نیازمند مواد تشکیل دهندۀ خاص و متفاوتی است که باید هر کدام به تنهایی آماده گردند و سپس در کنار هم دیگر قرار گیرد تا یک محصول ناب و با کیفیت ایجاد شود. قنادانی که وارد شغل قناد می شوند بایستی بتوانند در ساعات طولانی و در زمان های طولانی کار کنند. صبوری و حوصله و دقت از ویژگی های بارز قناد ماهراست. همچنین او باید توانایی تصمیم گیری آنی داشته باشد. و باید بتواند چندین کار را به طور همزمان انجام دهد. زیرا در یک کارگاه قنادی شیرینی های مختلفی در حال پخت هستند، او باید به طور همزمان بر شیرینی ها نظارت کند تا مراحل پخت شان تکمیل گردد. البته در قنادی های بزرگ چندین کمک قناد مشغول به کارند.

ورود به شغل قناد

برای مهارت تهيه شيريني ( شيريني پزي ) که در استاندارد شغلی این گونه تعریف گشته است به موارد زیر نیاز است :

  • رشته ی تحصيلي مرتبط : شامل آشپزي – قنادي – صنايع غذايي برای ورود آکادمیک نیاز است.
  • حداقل سابقه كار ی مرتبط برای ورود به شغل قناد : دو سال
  • - حداقل اعتبار لازم جهت اجراي طرح خانگي این شغل   : 150ميليون ريال
  • حداقل فضایي که برای ورود به شغل قناد مورد نياز است : 30 متر مربع
  • حداقل مدت دورۀ آموزشي شغل شیرینی پزی : 60 ساعت تئوري و عملي مقدماتي

اگر سرمایۀ زیادی ندارید می توانید به صورت خانگی وارد این حرف شوید، این حرفه جزء مشاغل خانگی می باشد.  این شغل باعث :

1- ايجاد اشتغال و درآمد برای جوانان می شود 2- انتشار فرهنگ غذايي بومي و منطقه ايي می شود 3- داشتن تخصص لازم در زمينه توليد را فراهم می کند 4 -  شرايط مناسبی را برای توليد فراهم میکند 5- توانايي های لازم در بازاريابي و فروش محصول را افزایش می دهد. که البته بازاریابان ماهری برای شغل قناد لازم است.

  • ميزان مهارت مورد نياز برطبق استاندارد فنی حرفه ای ( ماهر – درجه 1 – پيشرفته ) و ( نيمه ماهر – درجه 2 – مقدماتي ) می باشد. آشنايي كامل با فنون قنادي و روشهاي پخت جزء مرحلۀ ماهر محسوب می گردد.

چگونه مجوز لازم برای شغل قناد دریافت کنیم؟

مجوز از ادارۀ بهداشت : بایستی مکان دارای ضوابط بهداشتی لازم از سوی وزارت بهداشت باشد. و نیز کارشناسان وزارت بهداشت و یا بهداشت محیط آشپزخانۀ قنادی را تایید کنند.

البته لازم به ذکر است که کارشناسان و بازرسان بهداشت محیط به صورت پیوسته درتمام قنادی ها مشغول بازرسی هستند. زیرا رعایت نکات بهداشتی در این شغل بسیار مهم است.

مجوز از موسسه استاندارد (در صورت لزوم) نیز بایستی گرفته شود.

 مراحل و مدارک مورد نیاز دریافت مجوز:

  • ارائه مدارک لازم نظیر: مدارک شناسایی و تحصیلی – سوابق کاری – تائیدیه سلامت و طی سایر مراحل اداری
  • دستگاه صادر کننده مجوز سازمان جهاد کشاورزی استانها می باشد.

 

     سازمان های حمایتی و نظارتی شغل قناد:

  • حمایت آموزشی: وزارت جهادکشاورزی – وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
  • حمایت تسهیلاتی، بانک­های عامل – صندوق مهر امام رضا (ع)
  • حمایت بازاریابی و فروش: اتحادیه ها – قنادان – سازمان تعاون روستایی نظارتی(بهداشتی،کیفیت کار ،ایمنی)
  • موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی (در صورت لزوم ) وزارت کار و امور اجتماعی

امکانات و مواد موردنیاز شغل قناد

 وسایل مورد نیاز: یخچال صنعتی قنادی، ست کامل یخچال کیک و شیرینی هایپر مارکتی،‌ یخچال و ویترین شیرینی فروشی، فر بزرگ شیرینی‌پزی، دستگاه همزن برقی صنعتی، قهوه‌جوش صنعتی، مخلوط‌کن بزرگ صنعتی، قالبهای مخصوص شیرینی پزی و دیگر وسایل که باید از فروشگاه تجهیزات صنعتی تهیه گردد. در این شغل از موادی همچون: نشاسته، شکر، کاکائو، کنجد، کشمش، گردو، پسته، خامه، آرد مخصوص شیرینی‌پزی، شکر سفید و شکر قهوه‌ای، قهوه، شکلات، شیر، وانیل، زعفران، انواع پودر و ژله، انواع اسانس ‌ها، بیکینگ‌ پودر، انواع مغزهای آجیل، انواع میوه خشک، خامه، انواع میوه تازه،‌پودر قند و غیره استفاده میگردد که بایستی به طور عمده خریداری شود.

نظری برای این مقاله ثبت نشده است

اخبار استخدامی