بررسی شغل سرایدار

نوشته شده توسط
باجاب

یک سرایدار میتواند بهصورت تماموقت در مکانهای مختلفی مانند ساختمانهای مسکونی، اداری و باغها فعالیت داشته باشد. شغل سرایدار دارای یک سری تواناییهایی باید داشته باشد تا بتواند از عهده مسئولیتهایی که بر عهده وی گذاشته میشود برآید ازجمله: تعمیرات ساده تجهیزات و وسایل ساختمان، آشنایی با انواع گل و گیاه و نحوه نگهداری آنها ازجمله مسئولیتهایی است که سرایدار باید انجام دهد. برای آشنایی با شرایط و وظایف شغلی سرایدار ادامه مقاله را مطالعه نمایید
معرفی شغل سرایدار
شغل سرایدار ازجمله مشاغل مهمی است که در ساختمانها و بسیاری از مجتمعهای بزرگ به کار گرفته میشود. این روزها برای حفاظت از ساختمانها و همچنین از سرایدار استفاده مینمایند و یک سرایدار باید بتواند مسئولیتهایی که در یک ساختمان وجود دارد ازجمله خرید هایی که بر عهده وی گذاشته میشود را انجام دهد. در ساختمانهای مختلف از سرایدار برای انجام دادن بهتر کارهای ساختمان و برای حفظ امنیت ساختمان استفاده مینمایند. علاوه بر این یک سرایدار از امکاناتی مانند محل سکونت نیز برخوردار است. ساعات کاری که یک سرایدار باید فعالیت نماید بهصورت تماموقت است و یک فردی که میخواهد در این موقعیت شغلی مشغول به فعالیت شود باید دارای تواناییهای متفاوتی در این زمینه باشد.
استخدام سرایدار
برای مشاهده تمام آگهی های این بخش روی عکس زیر کلیک کنید.
مهارتهای مورد نیاز شغل سرایدار
بر مبنای تحقیقاتی که صورت گرفته است استخدام سرایدار برای انجام وظایفی که بر عهده وی میباشد باید یک سری مهارتها و تواناییها نیز داشته باشد که میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
- مهارت و توانایی کار با انواع شویندهها
- توانایی کار با کپسولهای آتشنشانی در صورت نیاز
- توانایی برقراری ارتباط مؤثر با افراد ساختمان
- آشنایی کامل با قوانین ایمنی
- توانایی نگهداری از گل و گیاه
- توانایی تعمیرات تجهیزات ساختمانی
- توانایی بدنی برای انجام کارهایی مانند بالابردن، هل دادن و جابهجایی اشیاء
وظایف و مسئولیتهای شغل سرایدار
ازجمله وظایفی که میتوان برای شغل سرایدار بیان نمود شامل این موارد است:
- بررسی در و پنجره، وضعیت روشنایی ساختمان، سیستم حرارتی ساختمان، گازرسانی و سایر تجهیزاتی که در یک ساختمان وجود دارد، بازدیدهای مکرر در طول یک شبانهروز
- بررسی نمودن ورود و خروج غیرمجاز افراد، بررسی وسایل نقلیه و همچنین سایر وسایل نقلیه موجود در ساختمان
- اسکان دائم در محدوده فعالیت
- حفظ امنیت ساختمان و وسایل موجود در ساختمان، ارسال مرسولات، تحویل نامهها
- توانایی خاموش نمودن حریق در صورت نیاز
- به کار گرفتن سیستمهای امنیتی در صورت نیاز
- تمیز نمودن محیط ساختمان ازجمله داخل آسانسورها و ورودی ساختمان
- رسیدگی و هرس نمودن باغچهها، جدا نمودن علفهای هرز و رسیدگی به محدوده فضای سبز ساختمان
آینده شغلی و وضعیت استخدام سرایدار
این روزها به دلیل حفظ امنیت ساختمان و رسیدگی بیشتر به کارهای ساختمانی، از سرایدار برای انجام کارها استفاده میشود. یک سرایدار میتواند برای انجام و نگهداری و حفظ ساختمانهای مسکونی، کارخانهها و سایر مراکز بزرگ استخدام شود. سرایدار شغلی است که بهصورت تماموقت فعالیت میکند و باید از توانایی انجام کار بهصورت تماموقت نیز برآید. این شغل نسبت سایر مشاغل از بحث اعتماد بالاتری باید برخوردار باشد و داشتن یک سری مزایا میتواند فرد را از شرایط استخدامی بهتری برخوردار کند ازجمله نداشتن سابقه سوءپیشینه. به علت افزایش ساختمانهای بسیار بزرگ و برجها نیاز به استخدام شغل سرایدار بهصورت روزانه در حال افزایش است.
شخصیتهای مناسب برای این شغل
هر فردی که میخواهد وارد این حوزه شغلی شود باید دارای یک سری ویژگیهای شخصیتی باشد که میتوان به این موارد اشاره نمود: فرد باید دارای روابط اجتماعی خوبی باشد تا بتواند با افراد ساختمان بهخوبی ارتباط برقرار کند. نوع شغل سرایدار موجب میشود که فرد امین افراد ساختمان باشد و بتواند اسرار افراد ساکن آن محوطه را بهخوبی حفظ نماید. سرایدار باید بتواند مسئولیتهایی که مربوط به کارهای فنی یک ساختمان است را بهخوبی انجام دهد. ورود و خروج افرادی که به آن ساختمان در حال تردد هستند را نیز باید چک نماید تا افراد غریبه وارد ساختمان نشوند. برای ورود هر یک از افراد باید با واحد مربوطه هماهنگ نماید تا بتواند کنترل بهتری بر روی این وضعیت داشته باشد. پس فردی میتواند در این زمینه شغلی مشغول به فعالیت شود که توانایی تحمل کردن و انجام دادن این فعالیتها را در یک محیط ساختمانی داشته باشد و نسبت به نظافت و منظم انجام دادن کارها مسئولیت داشته باشد.
نکاتی که در استخدام سرایدار مهم هستند
مدیر ساختمان یا فردی که قرار است مسئولیت استخدام سرایدار را بر عهده بگیرد باید در زمان استخدام به یک سری نکات توجه نماید:
- باید دقت نمود که فرد متأهل باشد و حداکثر دارای یک فرزند باشد و در صورتی که مجرد باشد نیز باید سن آن در حدود 50 سال باشد.
- سرایدار باید صلاحیتهای لازم برای انجام دادن وظایف شغلی خود را داشته باشد و یا اینکه توانایی یادگیری را داشته باشد.
- سابقه سوءپیشینه و یا اعتیاد به مواد مخدر را نداشته باشد.
- از سلامت جسمی و روانی برخوردار باشد تا از عهده انجام دادن وظایف مربوط به ساختمان بربیاید.
- اغلب برای استخدام سرایدار در یک ساختمان از وی یک ضامن معتبر و یا اینکه یک سفته و چک بابت ضمانت دریافت مینمایند تا در صورت ایجاد هر مشکلی بتوانند از آن استفاده نمایند.
- فردی که قرار است در این زمینه شغلی مشغول به فعالیت شود تحصیلات بالایی ندارد ولی بهتر است دارای مدرک دیپلم متوسطه و یا اینکه گواهینامه رانندگی نیز داشته باشد.
- اگر قرار است سرایداری مکانهای بزرگ تجاری و یا ساختمانهای پرتردد را بر عهده بگیرد باید توانایی کار کردن با سیستمهای مختلف ساختمانی را نیز داشته باشد.
- برای اینکه امنیت ساختمان را حفظ نماید باید تمام ورود و خروج افراد را چک نماید تا مشکلی برای اعضای ساختمان به وجود نیاید.
- اگر سرایدار بخواهد مرخصی دریافت کند باید حتماً با مدیر ساختمان هماهنگ شود. در ضمن حداکثر میزانی که یک سرایدار میتواند از مرخصی استفاده کند در سال ده روز است و برای گرفتن مرخصیهای بیشتر باید یک نفر را جایگزین خود نماید.
- همچنین سرایدار باید تمام قوانین مربوط به ساختمان را بداند و رعایت کند، در صورت تخلف در مورد هرگونه از مسائل ساختمان، مدیر ساختمان این قابلیت را دارد تا برای وی جریمهای در نظر بگیرد.
شرایط قرارداد کاری سرایدار
مدتزمانی که میتوان با یک سرایدار قرارداد بست برمبنای قانون، در حدود سه ماه است و در صورتی تمدید میگردد که مدیریت ساختمان و اعضای ساختمان از کار وی رضایت داشته باشند. در این صورت است که با وی تمدید قرارداد میشود و مدیر ساختمان برای دورههای سهماهه با وی قرارداد میبندد. ولی اگر شرایط بهصورتی پیش رود که مدیریت ساختمان و اعضای ساختمان از کار وی رضایت نداشته باشند شرایط اینگونه است. در زمان عقد قرارداد وی به مدیریت تعهد میدهد بعد از گذشت دو هفته درصورتیکه رضایت کاری وجود نداشته باشد باید نسبت به تخلیه ملک موردنظر اقدام نماید. اگر هم در شغل سرایدار قرار باشد برخلاف شرایط اقدام نماید، مدیریت ساختمان این توانایی را دارد که با به اجرا گذاشتن سفته یا چک ضامن فرد را مجبور به تخلیه نماید.
وضعیت درآمد شغل سرایدار
یک سرایدار بر مبنای مکانی که فعالیت میکند و مسئولیتهایی که بر عهده وی گذاشته میشود، درآمد کسب میکند. اغلب مسئولیتهایی که بر عهده یک سرایدار گذاشته میشود در زمینه نظافت محیط، باغبانی و یک سری کارهای فنی است. در برخی از اوقات نیز برای تامین رفاه حال بیشتر سرایدار به وی اسکان به همراه غذای رایگان و بیمه نیز تعلق میگیرد. حال سرایدار از شرایط حقوقی مطابق با وزارت کار برخوردار است و در کنار این مزایا نیز از مزایایی که مدیریت به وی میدهد نیز میتواند استفاده نماید. در کل میزان دریافتی که برای یک سرایدار میتوان در نظر گرفت شامل: 1500000 تا 1900000 تومان است ولی بهصورت میانگین میتوان گفت که یک سرایدار رنج حقوقی بین 900 هزار تا 2 میلیون تومان را دارد. ولی همه این موارد بستگی به این دارد که یک سرایدار قرار است در چه مکانی مشغول به فعالیت شود. به همین علت است که در آگهیهای استخدام برای سرایدار میبینیم که برای استخدام یک سرایدار از تبعه افغان میزان حقوق در حدود 1800000 تومان در نظر گرفته میشود و مورد مهم برای استخدام فرد این است که از یک نژاد خاصی باشد. برخی داشتن فرزند نیز ازجمله شرایط استخدامی میدانند.
نتیجه گیری در مورد شغل سرایداری
شغل سرایدار شاید در ظاهر آسان به نظر برسد ولی با یک سری چالشهایی نیز روبرو است و فردی که در این زمینه شغلی مشغول به فعالیت میشود باید توانایی فعالیت بهصورت تماموقت و بدون مرخصی را داشته باشد. در کل وظایف بسیاری در ساختمان بر عهده وی میباشد و اغلب از میزان حقوق بسیار پایینی نسبت به وظایفی که انجام میدهد، برخوردار است. و از لحاظ موقعیت اجتماعی نیز در وضعیت نسبتا پایینی برخوردار است ولی فرد می تواند به پشتوانه وزارت کار از حقوق خود دفاع نماید. حق و حقوق یک سرایدار اغلب از شارژی که ساکنین ساختمان پرداخت می کنند تامین می شود و اغلب میزان دریافتی که این گونه از مشاعل دارند، هر گز نمی توان به فکر این بود که شغل جدیدی را راه اندازی کرد. و سرایدار نسبت به مکانی که به وی داده می شود مجبور است مسئولیت های ساختمان را به خوبی انجام دهد تا از دریافتی خود محروم نشود و میزان اختلاف اجاره بها و خدماتی که سرایدار ارائه می کند می تواند به عنوان حقوق ماهیانه برای سرایدار مد نظر قراربگیرد.