یک فست فود کار باید چه مهارت هایی داشته باشد ؟

نوشته شده توسط

باجاب

یک فست فود کار باید چه مهارت هایی داشته باشد ؟

هر کدام از شما که این مقاله را می خوانید حداقل یک بار خوردن فست فود را تجربه کرده اید و به مغازه های فست فودی رفته اید. و ممکن است در ذهن خود تجسم کرده باشید که قرار است آشنایی با شغل فست فود کار داشته باشید. روزی فست فود کار شوید حال یا به صورت مالک فست فود خود و یا به صورت فست فود کار به کار بپردازید. مردم کشور ما هر چقدر هم اهل کاوش و جست و جو نباشند در زمینه غذا و شکم گردی این گونه نیستند و برای یافتن طعم و غذا های جدید به کاوش و جست و جو می پردازند. بیشتر هم به خاطر تبلیغاتی که در شبکه های اجتماعی دیده می شود و یا تبلیغاتی که مردم به صورت دهان به دهان به هم دیگر منتقل می کنند. سعی دارند هر جایی که می شنوند فست فود خوبی وجود دارد را برای یک بار هم که شده بروند! و طعم و غذای فست فود را بچشند. از این رو فست فود ها سعی دارند تا با خلق طعم و غذا های جدید به این نیاز مشتری پاسخ دهند و آنها را راضی نگه دارند. در فست فود های پیشرفته اگر دقت کرده باشید هر چند وقت یک بار غذا هایی جدیدی وارد منو می شوند. راه اندازی یک شغل فست فودی و جذب مشتری به مراتب ساده تر از راه اندازی یک رستوران است. علاقۀ مردم این روز ها به غذا های فست فودی بیشتر است تا به غذای رستورانی.

آشنایی با شغل فست فودکار

شغل فست فود کار یکی از جذاب ترین  و پرکاربرد ترین مشاغل در دنیا می باشد. این شغل مخصوص افرادی است که از لحاظ جسمانی توانمندند. فست فود به چه غذا هایی گفته می‌شود؟ هر غذایی که زمان آماده سازی اش سریع باشد را فست فود می گویند. سیب زمینی سرخ کرده، سیب زمینی تنوری، چیپس و پنیر، همبرگر تنوری و گریل شده. هات داگ. انواع ساندویچ ها، انواع پیتزاها را غذا های فست فودی می‌گویند. می‌ خواهیم بدانیم که فست فود کار برای پخت این غذا ها باید چه مهارت هایی را بداند؟

 تهیه رسپی

هر فست فود کاری رسپی مخصوص به خود را دارا می باشد و باید طبق آن به طبخ غذا بپردازد. شناخت مواد اولیه شرط خوشمزه شدن یک غذا، مواد اولیۀ خوب و با کیفیت می باشد. یک فست فود کار در هنگام آشنایی با شغل فست فود کار باید بتواند مواد اولیه خوب و با کیفیت را از مواد بی کیفیت تشخیص دهد. برخی از فست فودکاران  برند های خاصی از مواد غذایی را سفارش می‌دهند. مثلاً ادویه ای خاص از کارخانه ای خاص؛ و یا سیب زمینی نیمه آماده را از برندی خاص سفارش می‌دهند. یک فست فود کار نباید از مواد بی کیفیت در غذا هایش استفاده کند، زیرا به اعتبار مغازۀ فست فود خود لطمه وارد می‌کند. در آشنایی با شغل فست فودکار یک فست فود کار بایستی اصول اولیۀ نگه داری غذا و طبخ غذا را بلد باشد.

مجوز های لازم  برای راه اندازی فست فود کار

برای هر کسب و کاری نیاز به مجوز می باشد. در مرحلۀ آشنایی با شغل فست فود کار شما نیاز به یک جواز کسب و یک پروانه کسب از مرکز بهداشت و اماکن دارید. گواهی عدم سوء پیشینه نیز برای جواز کسب لازم و ضروری می باشد. پرسنل فست فود نیز باید کارت بهداشت داشته باشند. برای گرفتن مجوز کسب، باید به اتحادیۀ اغذیه فروشان و مواد غذایی نیز مراجعه نمایید. اداره بهداشت، درباره مسائل بهداشتی فست فود به شما اطلاعات لازم را می دهد، همچنین باید درباره موارد و نکات مربوط به بهداشت غذا به صورت کاملا خوب تحقیق و مطالعه داشته باشید. قبل از راه اندازی فست فود، باید طرح کسب و کارتان را بنویسید. در طرح کسب و کار خود، موضوعاتی مانند هزینه های مکان فست فود، هزینه ی خرید تجهیزات، حقوق و دستمزد کارگران و کارکنان فست فود که در حیطۀ شغل فست فودکار مشغول به کارند، میزان سرمایۀ در گردش، میزان فروش، چشم انداز های فست فود، مدیران داخلی، کارکنان اصلی و میزان سود خود را تا حدودی مشخص می کنید. طرح کسب و کار شما باعث می شود به شفافیت بیشتری  در کسب و کار برسید و میزان موفقیت خود را افزایش دهید. در طرح کسب و کار، خود شما مشخص می کنید که روزانه به چند نفر قرار است خدمت رسانی کنید و چگونه کسب و کار خود را گسترش می دهید.

انتخاب نام فست فودی           

اگر خودتان کارآفرین هستید و قصد دارید شغل فست فودی را راه اندازی کنید و یا فست فود کارید و قصد دارید در یک فست فود کار کنید نام فست فود شما بسیار برای وجهۀ کاری تان اهمیت دارد. بعضی از نام ها به قدری جالب هستند که می توانند در مدت کوتاهی رشد کنند و در ذهن مشتریان ماندگار شوند. نام فست فود باید قابل اعتماد باشد و بتواند اعتماد مردم را به خود جلب کند. به دنبال اسامی جذاب و منحصر به فرد باشید؛ زیرا این کار، کلاس کاری فست فود شما را بالا می برد.

 فرآگیری آموزش های عملی برای شغل فست فود کار

 برای فست فود کار شدن باید آموزش دید. به مراکز معتبر جهت آموزش مراجعه نمایید. در این دوره ‌ها شما نحوۀ آماده نمودن همبرگر، چیز برگر فرانسوی، کواترو، برست، ماشروم برگر، جانبو، چیزبرگر، هالوپینو برگر، مرغ سوخاری، انواع پیتزاها و انواع برگرها را فرا می گیرید.

 تجهیزات شغل فست فودکار

مریناتور

دستگاه مریناتور باعث می‌ شود که مرغ، گوشت و سایر مواد غذایی مزه دار شوند.

 دستگاه داگ زن رولی

 این دستگاه هات داگ را بدون روغن تهیه می کند و میپزد.  این دستگاه سوسیس و هات داگ را به صورت تنوری می‌پزد.  در بیشتر فست فودها و ساندویچی ها این دستگاه را در جلوی مغازه قرار می‌دهند. از این دستگاه می توان در فست فود ها، رستوران ها و ورزشگاه‌ها و استادیوم ها و مکان های ورزشی استفاده نمود. این دستگاه علاوه بر هات داگ، تخم مرغ و سوسیس را نیز آماده می کند. جنس ورق این دستگاه از استیل می باشد.  در ابعاد ۶۰ در ۵۲ در ۳۳۳ سانتی متر ساخته می شود. قدرت موتور آن ۱۳۰۰ وات است و ۷ گردانندۀ رولی دارد. این دستگاه می‌تواند ۱۴ عدد هات داگ را به طور همزمان بپزد.  اگر در رسپی شغل فست فودی خود قصد دارید فست فودی کم ‌چرب ارائه نمایید، این دستگاه بهترین است با استفاده از این دستگاه میتوانید هات داگ کبابی تهیه نمایید.

 اسنک ساز یا ساندویچ ساز

 این دستگاه علاوه بر فست فود در رستوران ها و کافه ها نیز استفاده می ‌شود. این دستگاه دارای المنت هایی است که جنسشان چدنی است.  این دستگاه علاوه بر آماده سازی ساندویچ می‌تواند مرغ و ماهی را نیز گریل کند. برای کسی که در حال آشنایی با شغل فست فود کار است این نکات جذاب می باشد. جنس دسته های این دستگاه از استیل است. دسته های این دستگاه در برابر حرارت بسیار مقاوم اند. وزن این دستگاه ۳۵ کیلوگرم است. جنس صفحات این دستگاه از چدن می باشد، و حرارت را به صورت یکنواخت انتقال می دهند.

 دستگاه فر ساندویچی ۵ کاره

این دستگاه ۵ کاربرد دارد و نیاز های کامل یک ساندویچی و یا مغازه های فست فود را بر طرف می کند. البته در فست فود های بزرگ به حداقل ۳ دستگاه خرید ساندویچی ۵ کاره احتیاج داریم. ابعاد صنعتی این دستگاه ۱۵۰ در ۸۰ در ۹۰ سانتیمتر می باشد. این دستگاه شامل گریل چدنی، گریل ذغالی، سرخ کن دو عدد، فر پیتزا یا فر ساندویچی با ظرفیت ۹۶۰ و ۳ سانتی متر می باشد. اطراف این دستگاه با شیشه پوشیده شده احاطه شده است. در زیر این دستگاه چرخ هایی برای حمل و نقل آسان تعبیه شده اند.

نیاز به شوتینگ سیب زمینی و همبرگر در شغل فست فود کار

 برای آشنایی با شغل فست فود کار لازم است که با این دستگاه آشنایی داشته باشید. پس کاربرد آن را در زیر بخوانید. این دستگاه با برق شهری کار می کند. در کف این دستگاه سینی توری قرار دارد. این دستگاه مواد غذایی همچون سیب زمینی، همبرگر، سوسیس و سایر مواد غذایی را تازه نگه می دارد. اگر از سیب زمینی نیمه آماده استفاده می کنید، این دستگاه می تواند سیب زمینی را به خوبی بپزد. این دستگاه مجهز به روغن چکان است و روغن اضافی جذب مواد نمی‌شوند. غذا را گرم نگه می دارد با استفاده از این دستگاه نیازی نیست که غذا را مجدد گرم کنید.

یک فست فود کار ماهر باید بتواند به طور همزمان با دستگاه پنج کاره کار کند. و بایستی توانایی انجام چندین کار در لحظه را داشته باشد. باید قدرت تصمیم گیری آنی داشته باشد. به دلیل آنکه کسانی که وارد فست فود می شوند سفارشات مختلفی دارند. به طور مثال یکی سیب‌زمینی سفارش می‌دهد و دیگری پیتزا و سفارشات دیگری نیز در حال انجام شدن است. البته در برخی از فست ‌فود ها پیتزا زن جدا وجود دارد. کار پیتزا زن فقط آماده نمودن پیتزا می باشد. ولی در فست فود های کوچک به عنوان یک فرد شاغل در حیطه شغل فست فودکار باید توانایی آماده سازی و پخت پیتزا را نیز داشته باشید.

 رعایت نکات بهداشتی

 برای آشنایی با شغل فست فود کار لازم است نکات بهداشتی لازم را نیز بدانید. اگر حین پخت غذا مواد از دستتان به زمین افتاد با همان دست، مواد را بر ندارید. و  موادی که بر روی زمین و یا تخته کار می‌افتند را مجددا مورد استفاده قرار ندهید. از دستکش و کلاه استفاده کنید. لباس های کارتان را هر روز تعویض کنید. ترجیحا از لباس کار سفید استفاده نمایید. در صورت امکان از ماسک استفاده کنید تا پوستتان هنگام حرارت آسیب نبیند.

 دانش لازم برای آشنایی با شغل فست فود کار

برای فست فود کار شدن لازم نیست که حتماً در رشته آشپزی تحصیل کرده باشید. با کسب مهارت و تجربه و رفتن به کلاس های آموزشی می توانید مهارت کسب کنید. میانگین درآمد یک فست فود کار بین یک و نیم تا پنج میلیون تومان در ایران تخمین زده شده است. البته در آمریکا درآمد فست فود کاران خیلی بیشتر است. زیرا آنها از طرفداران دیرینۀ فست فود به حساب می آمدند. در مقطع دبیرستان می توانید وارد شاخه ی کار و دانش شوید و رشته ی آشپزی را انتخاب کنید. همچنین در مقطع کارشناسی نیز می توانید در رشته مدیریت هتل داری مشغول به تحصیل شوید. در دانشگاه های خارج از کشور این رشته به صورت کاملاً مجزا ارائه می شود. اگر می خواهید وارد حرفه ی مربوط به شغل فست فودکار شوید لازم است در ابتدا به صورت دستیار در مغازه ‌های فست فود کار کنید. در ابتدای کار وظیفه شستن، آماده‌ سازی و خرد کردن مواد اولیه را دارید. بعد کم کم و با کسب تجربیات بیشتر کار را فرا می گیرید و فست فود کار می شوید. برای موفقیت در این کار علاقه شرط اول است. بایستی علاقه ی شدید به غذا و آشپزی داشته باشید. نظم کاری و مسئولیت ‌پذیری را بایستی به نحو احسنت انجام دهید. خلاق باشید. در دیزان و آماده سازی غذا بایستی خلاق بود تا مشتری به سبک کارتان جذب شود و مشتری ثابت فست فودی که در آن کار می‌کنید شود. هر زمان که مدارک بین المللی آشپزی را دریافت نمودید و در این کار متبحر شدید، می توانید به کشور های دیگر مهاجرت کنید.

 آشنایی با شغل فست فود  برای چه اشخاصی مناسب است ؟

 برای افراد برون گرا و افرادی که کار در دنیای بیرون را دوست دارند بسیار مناسب می باشد. افرادی که دوست دارند کارهای ملموس انجام دهند و به کار پشت میزی علاقه ای ندارند. البته درون گرا ها نیزمی توانند در این کار موفق شوند. ولی به طور کلی برای انتخاب شغل عواملی از قبیل شرایط جغرافیایی-خانواده- علایق- مهارت های فردی- شرایط جامعه نیز تأثیرگذارند. هم چنین افرادی که دوست دارند همیشه و هر جا با مردم تعامل داشته باشند،  در نقش شغل فست فودکار مناسب می باشند. در این شغل رعایت اصول مشتری مداری مهم است. و بایستی بتوانید حین آشپزی و کار کردن با مشتریان ارتباط برقرار کنید. کسانی که خواهان استقلال در کار هستند و نیز به غذا خوردن علاقه مند هستند، می توانند این شغل را انتخاب کنند. همیشه سعی کنید متناسب با روحیات و علایق تان وارد کاری شوید. تا برایتان نشاط و آرامش و خلاقیت و پیشرفت را فراهم کند. شغل تان باید به گونه ای باشد که رغبت و انگیزه را برای رشد و پیشرفت فردی شما فراهم کند. و نیز باید به گونه ای باشد که با خوش حالی به محیط کارتان وارد شوید.

 

نظری برای این مقاله ثبت نشده است

اخبار استخدامی