بررسی شغل خیاط

نوشته شده توسط

باجاب

بررسی شغل خیاط

اگر شما فردی هستید که به پارچه و مد و لباس علاقه مند هستید و در عین حال فردی منظم و دقیقی هستید می توانید شغل خیاط را برای کسب درآمد در زندگی تان انتخاب نمایید. خیاطی یک هنر در زمینه دوخت لباس و پرده و سایر مواردی که نیاز به دوختن دارد می باشد. در این مقاله می خواهیم به بررسی شغل خیاط و تمام مواردی که در این شغل مهم هستند بپردازیم، تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.

معرفی شغل خیاط:

شغل خیاط بیشتر از آنکه به عنوان یک صنعت بیان گردد تبدیل به یک هنر ارزشمند شده است. خیاط ها از جمله هنرمندان صنعتی هستند که بر مبنای سفارش های مشتریان می توانند انواع لباس ها و پرده ها را بدوزند. از آن جایی که تاریخچه پیدایش خیاطی به سال های بسیار دور برمی گردد ولی باید بدانید که چرخ خیاطی بعد از انقلاب صنعتی وارد شغل خیاطی شد. خیاط باید با روش های مختلف دوخت و دوز آشنا باشد و در عین حال توانایی شناخت پارچه ها را نیز داشته باشد. در شغل خیاط، فرد باید از تمام مدها و تغییرات هنر خیاطی به صورت روزانه اطلاع داشته باشد و بتواند مطابق با مد روز پیش برود. این شغل از مشاغلی است که به صورت تمام وقت است ولی در زمان های مختلف و به مناسبت های متفاوت ممکن است از شرایط کاری فشرده تری برخوردار باشد و حتی تا نیمه شب نیز مشغول به کار باشد. هنر خیاطی در اکثر مواقع با سایر هنرهای دیگر از جمله بافتنی، رودوزی، تکه دوزی، سنگ دوزی در ارتباط است و خیاط در دوخت سفارشات خود از آن ها استفاده می نماید. خیاط باید در شغل خود دارای خلاقیت و مهارت در طراحی دوخت نیز باشد تا بتواند به یک خیاط موفق تبدیل شود. در عین حال یک خیاط باید تجربه کافی در زمینه شغلی خود نیز داشته باشد تا بتواند مشتریان بیشتری را به سمت خود جذب نماید. برای ورود به این شغل می توان آموزش های رسمی دید و مدرک معتبر گرفت و یا اینکه از طریق کارآموزی و کار با یک استاد در این شغل تجربه کسب کرد و موفق شد.

استخدام خیاط در تهران

برای مشاهده تمام آگهی های این بخش روی عکس زیر کلیک کنید.

استخدام خیاط در تهران

وظایف خیاط:

خیاط به طور معمول از طرح های جدید برای دوخت لباس و پرده ها استفاده می نماید ولی در کل دارای یک سری وظایفی است که می توان به این موارد اشاره نمود: خیاط باید در مورد نوع پارچه و طرح دوخت لباس یا پرده با مشتری خود به توافق برسد و بعد از آن کار دوخت را انجام دهد. هم چنین خیاط باید اندازه مشتری خود را بگیرد و هزینه های لازم برای سفارش مشتری را به وی اطلاع بدهد و بعد از ان کار خود را شروع نماید. علاوه بر این خیاط باید طرح و الگو ایجاد نماید و بعد از آن به برش پارچه و در نهایت دوخت آن بپردازد. از دیگر اقداماتی که خیاط برای بهتر شدن کار باید انجام دهد، انجام پرو اولیه می باشد تا بتواند ایرادات اولیه ای که مربوط به لباس است را از بین ببرد و در نهایت به دوخت نهایی سفارش مشتری مشغول شود. گاها مشتری برای تعمیر لباس نیز به خیاط مراجعه می نماید و مشکل لباس خود را برطرف می نماید. خیاط ها برای پیدا کردن مدل های جدید از مشتریان، مجلات و بروشورهای مختلف و کتاب های ژورنال و نمایشگاه ها استفاده می نمایند، تا الگوی جدید را پیدا نماید.

مهارت ها و دانش های مورد نیاز شغل:

شغل خیاط مانند سایر شغل ها نیاز به یک سری مهارت ها و توانمندی ها دارد تا بتوان از عهده این مسئولیت برآمد. خیاط برای اینکه در این حرفه موفق باشد باید در برش الگو دارای مهارت باشد. در زمینه شناخت پارچه و انواع ویژگی های مربوط به پارچه نیز باید اطلاعات داشته باشد و بتواند پارچه مناسب برای دوخت طرح لباس را شناسایی نماید. در دوخت لباس کاملا باید دقت و ظرافت داشته باشد تا بتواند مطابق با طرح لباس را بدوزد. برای این که فرد در شغل خیاط بتواند موفق باشد، باید نسبت به طراحی و دوخت و مد دارای علاقه باشد و بتواند آموزش های لازم برای به روز بودن را ببیند. در طرح های لباس خلاق بودن عامل موثری است و فرد می تواند مدل لباس را به آسانی به آن شکلی که مد نظر مشتری است دربیاورد. در عین حال دقت و تمرکز در دوخت و قدرت تجسم طرح ها بسیار تاثیر گذار می باشد. خیاط باید دارای مهارت ارتباط برقرار کردن موثر با مشتریان خود باشد و در ضمن دارای ظاهری خوب و پسندیده برای اعتماد مشتری نیز باید داشته باشد. از دیگر مهارت های لازم برای این شغل داشتن نظم و مدیریت زمان برای تحویل به موقع سفارشات نیز در افزایش تعداد مشتریان تاثیرگذار است. داشتن سلامت جسمی نیز از دیگر معیارهایی است که فرد باید در انجام این شغل باید داشته باشد تا بتواند بدون هیچ گونه اذیتی کار خود را انجام دهد.

نحوه ورود به شغل:

برای آموزش حرفه ای در این شغل می توان بعد از گذراندن سال اول دبیرستان، وارد رشته خیاطی شاخه کار و دانش شد. رشته کار و دانش دارای گرایش های مختلفی از جمله لباس شب و عروس، لباس زنانه، دوخت های تزئینی، وسایل منزل، ضخیم دوزی، ظریف دوزی و لباس مردانه شد و یا اینکه از طریق مراکز فنی و حرفه ای وارد این شغل شد که شامل گرایش طراحی و دوخت است.  هم چنین دانشجویان این رشته تحصیلی می توانند تا مقاطع بالاتر در دانشگاه ها تحصیل نمایند. در عین حال افراد علاقه مند با هر سن و سال و هر سطح تحصیلاتی می توانند به آموزشگاه های خیاطی تحت نظارت سازمان فنی و حرفه ای مراجعه نمایند و با سپری کردن دوره های خیاطی مدرک معتبر دریافت نمایند و مشغول به فعالیت شوند. در کنار همه این مواردی که بیان شد، روش استاد و شاگردی نیز برای یادگیری این شغل امکان پذیر است. در عین حال افراد می توانند با کار کردن در کنار یک خیاط ماهر به صورت تجربی خیاطی را آموزش ببینند.

بازار کار شغل خیاطی:

 فردی که در شغل خیاط می خواهد مشغول به فعالیت شود می تواند برای شروع به کار در کارگاه های خیاطی کوچک، تولید کنندگان لباس، شرکت های طراحی مد و لباس و سایر مراکز مرتبط با این شغل مشغول به فعالیت گردد و کسب درآمد نماید. در عین حال زمینه کسب درآمد در این شغل از طریق کارآفرینی و خود اشتغالی نیز بسیار بالا می باشد و خیاط هایی که به این کار بسیار علاقه مند هستند می توانند با داشتن تجربه و سرمایه کافی به صورت مستقل در این حرفه مشغول به کار شوند. به عنوان مثال می توانند کارگاه های خیاطی تاسیس نمایند و یا اینکه با اختصاص دادن یک فضای بسیار کوچک در منزل به خیاطی بپردازند. در عین حال فرد می تواند با گذراندن دوره های مربی گری و دریافت مجوز از وزارت کار اقدام به تاسیس آموزشگاه خیاطی کند و به عنوان یک مربی به کار آموزش مشغول شود و برای اینکه از شرایط تاسیس آموزشگاه های فنی و حرفه ای اطلاع پیدا کرد می توان به این مراکز مراجعه نمود.

وضعیت استخدام شغل خیاط در سایر کشورهای جهان:

با بررسی هایی که در این زمینه انجام شده است مشخص شده که در کشور آمریکا میزان استخدام خیاط ما بین سال های 2010 تا 2020 از میانگین رشد 1 درصدی برخوردار است، در صورتی که در شغل های دیگر این بازه رشد در حدود 14 درصد می باشد. در کشور استرالیا در بازه زمانی 5 سال گذشته میزان استخدام در حدود 5.2 درصد می باشد و از یک روند کاهشی در آینده برخوردار است.

میزان درآمد شغل:

درآمد شغل خیاط مانند بسیاری از مشاغل به میزان فعالیت کاری و میزان تجربه فرد و مهارت کاری وی ارتباط دارد. هر چقدر خیاط دارای مهارت و تجربه بالاتری باشد می تواند سفارشات بالاتری دریافت کند و متقابل نیز درآمد بهتری نیز داشته باشد. از سوی دیگر خیاطی که در یک کارگاه خیاطی مشغول به فعالیت می بادشد با خیاطی که مراکز صنعتی و وسیع کار می نماید می تواند درآمد متفاوتی نیز داشته باشد. بر مبنای پژوهش هایی که جدیدا انجام گرفته است مشخص شده است که اگر خیاط در شرکت های کوچک مشغول به فعالیت باشد به صورت میانگین 800000 تومان تا 2700000 تومان می تواند درآمد داشته باشد و در شرکت های بزرگ این میانگین درآمد بالاتر است و بین 1100000 تومان تا 3000000 تومان می باشد. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که این میزان درآمد می تواند با کسب تجربه و مهارت و هم چنین میزان سابقه کاری متفاوت باشد و نوع محل کاری فرد نیز در میزان دریافتی فرد تاثیر گذار است. اگر فرد به صورت کارآفرینی در این شغل مشغول به فعالیت گردد و به صورت مستقل در این حوزه مشغول گردد شرایط متفاوت است و با توجه به میزان فعالیت، تخصص و تلاش و پشتکار میزان درآمد نیز متفاوت خواهد بود.

مطالب تکمیلی در ارتباط با شغل:

برای اینکه فردی در شغل خیاط موفق شود و به لحاظ کسب درآمد نیز به مرحله ایده آل برسد باید دارای علاقه و ذوق هنری و هم چنین خلاقیت باشد تا بتواند در طرح های لباس ظرافت لازم را انجام دهد و لباس را مطابق با نظر مشتری تحویل دهد.  با این حال امیدواریم مطالبی که در این مقاله ارائه شد برای شما مفید بوده باشد و بتوانید مسیر شغلی آینده خود را انتخاب نمایید. از اینکه تا انتهای مقاله با ما همراه بودید سپاسگزاریم.

نظری برای این مقاله ثبت نشده است

اخبار استخدامی