بررسی شغل پزشک متخصص تغذیه

نوشته شده توسط
باجاب

انسان همیشه برای بقای خود نیازمند غذا می باشد و خوردن نیز از نیازهای ذاتی هر انسانی می باشد و در ضمن داشتن تغذیه مناسب در افزایش طول عمر و در سلامت جسمی و روحی افراد کمک بسیار زیادی می نماید. علم تغذیه موجب می گردد که افراد از لحاظ تغذیه در شرایط مناسبی قرار بگیرند. رژیم درمانی، اصول علم تغذیه، ارزش مواد غذایی و نحوه تغذیه مناسب از موارد بسیار مهم در شغل پزشک متخصص تغذیه می باشد. در این مقاله قرار است به بررسی تمام جوانب مربوط به شغل پزشک متخصص تغذیه و تاثیر آن بر زندگی افراد پرداخت. برای آشنایی بیشتر با این شغل تا انتهای مقاله ما را همراهی بفرمائید.
معرفی شغل پزشک متخصص تغذیه:
متخصص تغذیه در واقع به فردی گفته می شود که از علم تغذیه دانش و آگاهی کاملی دارد و در ضمن تخصص وی برای کمک رسانی به افراد می تواند تاثیر بسزایی در نوع سبک زندگی و تغذیه فرد به شمار رود. رژیم درمانی و اصول علم تغذیه در زمینه این شغل می تواند تاثیر بسزایی در سلامت جسمی و روحی افراد داشته باشد. متخصص تغذیه با بررسی و شناخت جسم فرد تاثیر بسزایی در رژیم غذایی افراد دارد. اصول علم تغذیه بررسی می نماید که چه فرآیندی بر روی مواد غذایی خورده شده صورت می گیرد تا جذب و یا دفع شود. ارزش مواد غذایی، میزان ویتامین ها، املاح و سایر مواد مفید درون خوراکی مشخص شده و در ضمن هر یک از این مواد غذایی دارای ارزش غذایی خوبی هستند. افرادی که وارد این زمینه شغلی می شوند با نظارت کلی بر روی سیستم تغذیه افراد در جهت افزایش سطح سلامتی افراد تاثیرگذار می باشند.
استخدام متخصص تغذیه
برای مشاهده تمام آگهی های این بخش روی عکس زیر کلیک کنید.
انواع وظایف پزشک متخصص تغذیه:
فردی که در تخصص تغذیه مشغول می شود، همیشه بر این اساس فعالیت می کند که بتواند تا حد زیادی با رعایت اصول تغذیه برای افراد بر سلامت جسم و روح این افراد تاثیرگذار باشد. از جمله وظایفی که می توان برای شغل پزشک متخصص تغذیه مثال زد این موارد می باشد: مطالعه و بررسی ارزش غذایی و خوراکی بومی و محلی افراد با توجه به عادات غذایی که افراد آن منطقه دارند. مطالعه سطح کیفیت رشد و هم چنین نمو افراد در جامعه و هم چنین گروه های خاص و در نهایت تدوین برنامه های خاص غذایی برای بیماران طبق دستور پزشک می تواند در درمان بیماری های افراد نیز موثر واقع شود. نظارت در انتخاب و هم چنین سفارش و تحویل و نگهداری مواد غذایی خام و در نهایت نظارت بر بهداشت مواد غذایی در زمینه تغذیه و خدمات غذایی می باشد. از دیگر وظایفی که در شغل پزشک متخصص تغذیه می تواند بر عهده داشته باشد انجام کلیه امور تغذیه در مراکز بهداشت مادر و کودک می باشد که بر سلامت هر دوی آن ها تاثیرگذار است. یک پزشک متخصص تغذیه می تواند در زمینه تغذیه یک سری آموزش های لازم را در سطح عمومی و مقدماتی ارائه دهد که شامل موضوعاتی هم چون نقش غذا، انواع غذا، مواد مغذی و هم چنین لزوم غذا برای سلامت می باشد. نظارت بر انجام آزمایشات لازم از مواد غذایی خام و پخته نیز می تواند در سلامت تغذیه افراد نیز اثرگذار باشد. اجرای برنامه های آموزش غیر مستقیم به مصرف کنندگان در جهت ترغیب این افراد به مصرف غذا و هم چنین پرستاری نیز از دیگر موارد لازم می باشد. از دیگر وظایفی که می توان برای یک متخصص تغذیه برشمرد مطالعه و جمع آوری اطلاعات و هم چنین ارزشیابی برای رشد و تکمیل کمبودهای تغذیه ای افراد در سطح اجتماع می باشد.
دانش شغلی متخصص تغذیه:
فردی که در زمینه تخصص تغذیه فارغ التحصیل می گردد دارای یک سری تخصص ها و دانش هایی می باشد که شامل این موارد می باشد: در زمینه تولید و فرآیند دارای تخصص و مهارت می گردد که شامل دانش مواد خام، فرآیندهای تولید، کنترل کیفیت، هزینه و هم چنین دیگر تکنیک های حداکثر سازی توزیع کالا و محصولات می باشد. در زمینه تولید غذا که شامل علم و دانش در زمینه برنامه ریزی برای رشد و برداشت محصولات غذایی گیاهی و حیوانی می باشد. در زمینه شیمی نیز دارای تخصص می گردد که کاملا در مورد اجزای سازنده شیمیایی و هم چنین ساختار و خاصیت مواد و فرآیندهای شیمیایی و یک سری تغییراتی که در آن ها رخ می دهد نیز دارای تسلط می گردد. در ضمن این علم شامل استفاده از مواد شیمیایی و واکنش های آن ها و تکنیک های تولید و در نهایت روش دفع آن ها نیز می باشد. در زمینه زیست شناسی نیز دارای تخصص می باشد که مسلط بر ارگانیزم ها، بافت ها ، سلول ها، عملکرد و وابستگی های متقابل و واکنش های متقابل گیاهان و حیوانات با یکدیگر در محیط می باشد. در زمینه زبان انگلیسی نیز دارای تسلط می باشد و در مورد ساختار و محتوای زبان انگلیسی تا حدی مسلط می باشد.
بازار کار و درآمد متخصص تغذیه:
افرادی که وارد شغل پزشک متخصص تغذیه می شوند با فارغ التحصیل شدن از این رشته می توانند در موقعیت های مختلفی مشغول به فعالیت شوند به عنوان مثال می توانند به عنوان یک متخخص تغذیه در بیمارستان ها، به عنوان یک کارشناس تغذیه در کارخانجات تولید مواد غذایی، به عنوان شغل پزشک متخصص تغذیه می تواند در کلینیک های تغذیه و رژیم درمانی مشغول به فعالیت گردد و هم چنین می تواند با پزشکان غدد نیز همکاری نماید. افرای که در این رشته در مقطع دکترا فارغ التحصیل می شوند نیز می توانند به تدریس مشغول شوند. این موارد از موقعیت های شغلی و بازار کار شغل پزشک متخصص تغذیه می باشد که با توجه به این جایگاه های شغلی هنوز آمار مشخصی از درآمد و حقوق یک متخصص تغذیه در دسترس نمی باشد. باز بر همین اطلاعاتی که در دسترس می باشد افرادی که در بخش های دولتی مشغول به فعالیت می گردند بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می نمایند و اگر در بخش خصوصی که متخصص تغذیه مشغول به فعالیت گردد با توجه به اینکه سطح تحصیلات در چه حدی است و یا اینکه پزشک تغذیه تا چه حدی سابقه کاری دارد، همگی در میزان درآمد دریافتی فرد از شغل تاثیرگذار می باشد. اگر فردی که فارغ التحصیل دکتری تغذیه می باشد بتواند دفتر مشاوره تغذیه تاسیس نماید به لحاظ درآمدی دارای رشد بسیار بالایی نیز می باشد. فارغ التحصیلان تغذیه که دارای مدرک کارشناسی تغذیه هستند می توانند بدون گذراندن دوره، طرح مجوز و راه اندازی دفتر مشاوره تغذیه را دریافت نمایند و اشخاصی که دارای مدرک کارشناسی ارشد علوم تغذیه می باشند می توانند با گذراندن یک دور ه دو ساله موفق به گرفتن مجوز تاسیس کلینیک تغذیه شوند.
درآمد متخصصین تغذیه در برخی از کشورهای جهان:
شغل پزشک متخصص تغذیه به لحاظ درآمدی در برخی از کشورها مورد بررسی قرار گرفته است. از جمله در کشور آمریکا، متوسط درآمد سالانه شغل پزشک متخصص تغذیه 53250 دلار در سال 2010 است و این میزان درآمد بر مبنای آخرین اطلاعات در سال 2013 درآمد این شغل، 54100 دلار بوده است. در کشور استرالیا میزان متوسط درآمدی که یک متخصص تغذیه دارد در حدود 69000 دلار به صورت سالیانه می باشد. در کشور انگلستان نیز این میزان درآمد برای افراد تازه کار بین 32500 تا 42500 دلار است و برای افراد با تجربه این میزان درآمد به حدود 52500 دلار می رشد و برای افرادی که در شغل پزشک متخصص تغذیه دارای سابقه کار مفید و هم چنین تبحر لازم می باشند 61500 دلار است.
شخصیت های مناسب برای شغل متخصص تغذیه:
برای انتخاب هر شغلی یک سری معیارها تاثیرگذار است که شامل ویژگی های شخصیتی، ارزش های فردی، علایق و هم چنین مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و .. برای هر فرد در انتخاب شغل تاثیرگذار می باشد. از مهم ترین عواملی که تاثیر زیادی بر روی انتخاب شغل فرد دارد، ویژگی های شخصیتی فرد می باشد. شناخت درست شخصیت شخصیت هر فرد دارای یک فرآیند پیچیده و نیاز به تخصص و هم چنین زمان کافی نیز دارد. البته هر فردی دارای ویژگی های منحصر به فردی می باشد و افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابهی نیز دارند، باز در یک سری از موارد با یکدیگر متفاوت می باشند. به صورت کلی همیشه افراد موفقی وجود دارند که دارای تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل می باشند و به صورت دقیق نمی توان بیان نمود که چه افرادی برای چه نوع از شغل هایی مناسب هستند و در آن شغل حتما موفق می شوند. اما بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته است تیپ های شخصیتی که برای این نوع شغل مناسب هستند و رضایت شغلی نسبتا بالایی نیز دارند بر حسب شخصیت شناسی MBTI ، شخصیت هایی هستند که دارای تیپ شخصیتی ENFJ، ENFP، INFP، INTJ، ESFJ می باشند. در ضمن فرد باید در زمینه کمک به دیگران باید دارای علاقه باشد و دوست داشته باشد که به دیگران در زمینه سلامت جسم و روح کمک نماید.
مطالب پایانی در مورد شغل :
با توجه به مطالبی که در این مقاله ارائه شد متوجه شدیم که تغذیه دارای تاثیر بسیاری بر روح و جسم هر انسانی دارد و رشته علوم تغذیه در لیست رشته های محبوبی قرار می گیرد که از لحاظ جایگاه اجتماعی دارای تاثیرگذاری بسیاری است و با ارزیابی ارزش های غذایی، چگونگی تغذیه مناسب برای بهبود بیماران، در حفظ سلامت بیماران بسیار تاثیرگذار است و در بسیاری از بیماری ها نیز منجر به کنترل بیماری می گردد. پس با توجه به اهمیت تخصص تغذیه بر سلامت انسان، ازجمله مشاغل پرطرفداری است که مورد استقبال بسیاری از افراد در زمان تعیین آینده شغلی آن ها می باشد. امیدوارم با ارائه مطالب این مقاله کمک موثری در انتخاب شما داشته باشیم.