معرفی شغل برقکار و پیچیدگی های کار او

نوشته شده توسط
باجاب

آیا به مشاغل فنی علاقهمند هستید و به دنبال یک شغل مناسب و با درآمد در این حرفه میباشید؟ آیا در رشته برق تحصیلکردهاید؟ برقکاری یکی از بهترین رشتهها برای افرادی که در دوران تحصیل خود در رشته برق تحصیلکردهاند و به این دروس علاقمند هستند میباشند هنگام معرفی شغل برقکار باید تعریف این شغل را بدانید و اینکه این شغل درواقع مختص چه کسانی است.
در ابتدا بهتر است تعریف ساده و مختصری در مورد این رشته به شما ارائه کنیم، برقکار شخصی است که موظف میباشد تمام مسائلی که مربوط به سیمکشی درون ساختمان است را انجام دهد و بر آن مسلط باشد. شغل برقکاری به دو دسته برقکار عمومی و برقکار صنعتی تقسیمبندی میشود. برقکار عمومی برقکاری است که درون ساختمانهای مختلف مانند ساختمان اداری، ساختمان تجاری، ساختمان مسکونی و... کار خود را انجام میدهد و برقکار صنعتی نیز برقکاری است که درون کارخانهها مشغول به فعالیت میباشد.
استخدام برقکار
برای مشاهده تمام آگهی های این بخش روی عکس زیر کلیک کنید.
اگر علاقمند به این رشته هستید باید بدانید که دقت به تمام مسائل و آگاهی به تمام نکات ایمنی یکی از مهمترین ملزومات این حرفه میباشد. چون هرگونه سهلانگاری و غفلت ممکن است خسارت مالی و جانی زیادی را برای فرد در پی داشته باشد. یکی از مهمترین نکات ایمنی در این رشته این است که شخص برقکار در حین کار باید از لباس و کفش مخصوصی استفاده کند و توان کار کردن در ارتفاع را نیز داشته باشد. در ادامه مطلب قصد داریم شمارا با وظایف برقکار، مهارتهای مورد نیاز برای ورود به رشته برقکاری، تحصیلات موردنیاز برای ورود به این رشته، میزان درآمد و بهطورکلی با رشته برقکاری آشنا نماییم . پس اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتری در این شغل هستید ادامه مطلب را دنبال کنید.
برقکار چه کسی است؟
برقکار به شخصی گفته میشود که دانش و تجربه لازم جهت انجام کارهای برقی مانند برق رساندن به وسایل مختلف جهت روشنایی، برق رساندن به ابراز آلات، ماشینها و... را داشته باشد. رشته برقکاری شغل بسیار مهم و ریسکپذیری است و بهدقت و تمرکز بالایی نیازمند میباشد.
وظایف برقکار
وظایف برقکار متعدد و متنوع است و با توجه به محلی که در آن کار میکند متفاوت میباشد. اما همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد برقکاران بهصورت عمده در دو محل ساختمان و درون کارخانه مشغول به فعالیت میباشد .
بهطورکلی وظایف برقکار درون ساختمان عبارتند از:
· طراحی سیستم های روشنایی در ساختمان
· نصب انواع مختلف سیستمهای روشنایی در ساختمان
· بررسی کردن و اطمینان از درستکار کردن سیستمهای روشنایی در ساختمان
· پیدا کردن مشکل در هنگام کار نکردن سیستمهای روشنایی در ساختمان
· اطمینان از ایمن بودن سیستمهای روشنایی در ساختمان
· نصب کردن سیستم دزدگیر در ساختمانهای مختلف
· نصب کردن دوربین مداربسته در سیستمهای مختلف
· نصب کردن انواع مختلف سیستمهای حفاظتی موجود در بازار درون ساختمان
· نصب کردن انواع مختلف سیستم هشداردهنده حریق در ساختمان
وظایف برقکار در محیطهای صنعتی عبارتند از:
· نصب کردن تابلوهای توزیع برق در محیطهای صنعتی و کارخانه
· سیمکشی کردن تابلوهای توزیع برق در محیطهای صنعتی
· نصب کردن مدارهای الکتریکی در کارخانه
· سیمکشی کردن مدارهای الکتریکی در محیطهای صنعتی
· نصب کردن و راهاندازی موتورهای الکتریکی در محیطهای صنعتی
· توانایی تعمیر موتورهای الکتریکی در محیطهای صنعتی
· نصب انواع مختلف دستگاههای حفاظتی در محیطهای صنعتی
· سیمکشی دستگاههای مختلف جهت حفاظت از محیطهای صنعتی
· آشنایی کامل از تمام تجهیزات جهت حفاظت از محیطهای صنعتی
مهارتهای مورد نیاز در شغل برقکار
توجه به تمام مسائل با دقت زیاد؛ یک برقکار لازم است به تمام مسائل در حین کار با دقت فراوانی توجه کند و تمام جزئیات را در نظر داشته باشد و هیچ موضوعی را بیاهمیت نداند .چون هرگونه اشتباه در کارش ممکن است در آینده مشکلات زیادی را ایجاد کند.
· داشتن توانایی در انجام کارهای عملی و فنی؛ یک برقکار ممکن است مجبور شود برای مدت زیادی ایستاده کار خود را انجام دهد. به همین دلیل داشتن علاقه و توانایی در جهت انجام این کار یکی از مهمترین شروط لازم برای موفقیت در این حرفه هست.
· توانایی انجام کار بهصورت گروهی و سازش با افراد گروه؛ ممکن است یک برقکار با توجه به نوع کارش مخصوصاً زمانی که انجام یک پروژه را بر عهده میگیرد با افراد زیادی کار کند به همین دلیل توانایی کار بهصورت گروهی و سازش با افراد گروه یکی از مهمترین مهارتهای لازم برای ورود به این حرفه محسوب میشود . شغل برقکاری درواقع میتواند ارتباط دهنده برخی دیگر از فعالیتها و افراد در ساختمان باشد به همین خاطر داشتن روحیه کاری برای یک برقکار لازم است.
· داشتن علم و آگاهی ؛ هرچند که کار یک برقکار بهصورت عملی است اما بااینوجود یک برقکار لازم است به تمام اصول و فنون و نکات ایمنی این رشته آگاهی کامل داشته باشد تا بتواند کار خود را بهدرستی و بدون هیچ مشکلی انجام دهد.
· توانایی کار کردن در ارتفاع؛ باید بدانید که در ساختمانهای بزرگ ممکن است برقکار مدت زیادی را در ارتفاع کار کند به همین دلیل فردی که این حرفه را انتخاب میکند نباید هیچ مشکلی در این زمینه داشته باشد.
تحصیلات موردنیاز برای ورود به شغل برقکار
یکی از مهمترین سوالاتی که افراد علاقمند به شغل برقکاری در ذهنشان ایجاد میشود این است که آیا برای ورد به این شغل تحصیلات خاصی موردنیاز است و یا افراد در هر رشتهای میتوانند این شغل را انتخاب کنند؟ پاسخ به این سؤال این است که در شغل برقکاری بیشتر کار توانایی انجام کار عملی و تخصص فرد اهمیت دارد تا تحصیلات به همین دلیل علاوه بر افرادی که در این رشته بهصورت تخصصی تحصیلکردهاند افراد متقاضی از سایر رشتهها نیز میتوانند با داشتن تجربه و مهارت در این شغل مشغول به کار شوند. لازم به ذکر است بدانید یکی از مهمترین عوامل موفقیت و کسب درآمد بالا از این رشته داشتن اعتبار خوب میباشد. شما میتوانید با درست انجام دادن کارتان و رضایت مشتری اعتبار خوبی را در شهرتان به دست آورد و کسبو کارتان را رونق چشمگیری ببخشید.
در صورتیکه علاقمند به گذراندن این رشته بهصورت تخصصی و حرفهای هستید میتوانید بعد در هنگام انتخاب رشته در دبیرستان رشته کار و دانش و فنی حرفهای را انتخاب کنید و بعد از اتمام تحصیلات خود و در دانشگاه نیز این رشتهها را در دو مقطع کاردانی و کارشناسی ادامه دهید.
جالب است بدانید برای آموزش این رشتهها سیدیها و محصولات مختلف آموزشی وجود دارد که با استفاده از آن میتوانید در کمترین زمان نکات لازم و کاربردی این حرفه را یاد بگیرید و وارد شغل برقکاری شوید. این راه برای افرادی که وقت کافی برای آموزش این حرفه ندارند و قصد دارند سریع وارد این شغل شوند و از آن درآمد کسب کنند گزینه خوب و مناسبی میباشد.
فرصت شغلی رشته برقکاری
همانطور که میدانید حاصل شغل برقکاری به دلیل نیاز همیشگی مردم به برقکار ازجمله مشاغلی به شمار میرود که بازار کاری خوبی را دارا میباشد. یک برقکار درصورتیکه تحصیلات موردنیاز برای این شغل داشته باشد میتواند با توجه به گرایش تحصیلیاش در مکانهای مختلفی مانند کارخانه ها یا ادارات استخدام شود یا به صورت تعمیرکار آزاد برای رفع نیاز ساختمانهای مختلف تجاری، مسکونی و ... به کار شود.
یک برقکار میتواند علاوه بر استخدام شدن در مکانهای دولتی برای کسب درآمد بیشتر، بعد از کسب تجربه و مهارت لازم شخصا بهصورت مستقل هم کار کنند و درآمد بیشتری را از این طریق به دست آورد. بهطورکلی میتوان گفت شغل برقکاری نسبت به مشاغل دیگر در بازار کار، از اقبال بیشتری برخوردار است و با توجه به شرایط فعلی جامعه ، برقکاران میتوانند حیطه کاری خود را پیدا و از آن کسب درآمد کنند. لازم است بدانید یکی از مهمترین فاکتورها برای موفقیت در این شغل و کسب فرصتهای شغلی مناسب به دست آوردن اعتبار و برقراری ارتباط خوب و مؤثر با مشتری است. چون با داشتن اعتبار در یک شهر ، بیشتر افراد برای انجام کارهای خود به شما مراجعه میکنند و همین عامل باعث افزایش درآمد شما به میزان فوقالعادهای میشود.
درآمد شغل برقکاری
برقکاران بهطورمعمول درآمد خوبی دارند و درآمد آنها با توجه به محلی که کار میکنند مقادیر مختلفی را شامل میشود. درصورتیکه یک برقکار در مکانهای دولتی استخدام شود حقوق مشخص و ثابتی برای آنها وجود دارد که این حقوق با توجه به نوع مکان و سختی کارش متفاوت است. اما اگر یک برقکار در هیچیک از مکانهای دولتی استخدام نباشد و بهصورت مستقل کار کند حقوق ثابتی برای آن وجود ندارد و با توجه به میزان اعتبار آن برقکار و موقعیت مغازه و... حقوق مختلفی در ماه برای او وجود دارد. اصولا شغل برقکار میتواند تابعی از مهارت و دانش ، ارتباط و زیرکی شخص برقکار باشد و با توجه به این فاکتورها می توان درآمد شغل برقکاری را محاسبه کرد.
ساعت کاری شغل برقکاری
ساعات کاری یک برقکار متفاوت است اما معمولاً یک برقکار لازم است ساعات زیادی را سرپا مشغول به کار شود. بهطورکلی میتوان گفت اگر برقکار در یک مکان استخدام باشد ساعات کاریاش با توجه به محلی که خدمت میکند مشخص میشود و ممکن است بهصورت شبانهروزی نیز مشغول به کار شود چون در برخی از مکانها به حضور شبانهروزی برقکار در آن محل نیازمند است که در این صورت برقکار لازم است علاوه برداشتن شیفتهای صبح و عصر در برخی از اوقات نوبت شب نیز داشته باشد.
اگر برقکار در هیچیک از مکانهای دولتی استخدام نباشد و کسبوکار مستقلی را برای خودش ایجاد کند ساعات کاریاش را خودش تعیین میکند و میتواند در ساعات دلخواه خود مشغول به کار شود. البته باید بدانید برای کسب موفقیت در شغل برقکاری و به دست آوردن درآمد بیشتر، باید ساعات بیشتری را مشغول به کار شوید و بعد از بستن قرارداد با مشتری برای انجام کارش سر موقع در آن ساختمان حضورداشته باشید تا از هدر رفتن وقت مشتری جلوگیری شود.
وضعیت استخدام در شغل برقکاری
وضعیت استخدام در رشته برقکاری با توجه به شرایط جامعه در زمان فارغالتحصیل شدن شما و نیاز محیطهای صنعتی مختلف متفاوت میباشد. اما در حالت کلی به دلیل زیاد بودن کارخانههای مختلف و نیازمند بودن همیشگی مردم به برق ، وضعیت استخدام در این رشته نسبت به سایر رشتهها بهتر میباشد.
وضعیت استخدام رشته برقکاری در کشورهای دیگر نیز نسبت سایر رشتهها بالاتر است و برای مثال در کشوری مانند آمریکا میزان استخدام برقکاران نسبت به سالهای گذشته بهاندازه ۲۳ درصد رشد کرده است که این عدد میزان قابلتوجهی را نشان میدهد.
تیپ شخصیتی مناسب رشته برقکاری
یکی از مهمترین عوامل جهت انتخاب یک شغل، شناخت ویژگیهایتان است. این مسئله به این دلیل حائز اهمیت است که هر فرد ویژگیهای خاص و توانایی انجام کارهای به خصوصی را دارد. برای مثال در حوزه رشته و شغل برقکاری افرادی که نمیتوانند مدت زیادی را بایستند و از دقت و تمرکز بالایی برخوردار نباشند برقکاری رشته مناسبی برای آنها نیست.
احتمالاً با خواندن مطالب بالا کنجکاو شدهاید که بدانید تیپهای شخصیتی مناسب برای رشته برقکاری کدام است و چه ویژگیهایی دارد؟ در پاسخ به سؤال شما لازم است سه تیپ شخصیتی مختلف را که برای این کار مناسب هستند را معرفی کنیم که این سه تیپ شخصیتی عبارتند از:
· ISTJ؛ افرادی که دارای این تیپ شخصیتی هستند دقت زیادی در برخورد با مسائل دارند و از عهده انجام کارهای فنی بهخوبی برمیآیند.
· ISFJ؛ افرادی که دارای این تیپ شخصیتی هستند در تمام مسائل زندگیشان به جزئیات توجه ویژهای میکنند.
· ESTP؛ این افراد از توانایی بالایی جهت انجام کار فنی برخوردار هستند و به همین دلیل بهراحتی میتوانند مسائل فنی را بفهمند و با ابزارهای مختلف در این زمینه کار خود را انجام دهند.