آشنایی با شغل کارگزار بیمه

نوشته شده توسط
باجاب

همانطور که می دانید با پیشرفت تکنولوژی جامعه از شکل قدیمی و گذشته خود فاصله گرفته و شکل جدیدتری به خود گرفته است، یکی از مسائلی که همگام با پیشرفت جامعه دچار تحول شگرفی شده است بیمه می باشد، به همین دلیل نیاز به یک کارشناس بیمه بیشتر از گذشته احساس می شود که بتواند به بیمه کننده خدمات و راهنمایی های مورد نیازش را ارائه کند.
با توجه به پیچیدگیهایی که در امور وجود دارد بهتر است تا مشاغل مختلف در این حوزه از یکدیگر تفکیک شوند و این تقسیم وظایف و تفکیک شغلی زمینهای برای تخصصی تر شدن در این کار را فراهم آورده است. کارگزار بیمه هم به مثابه رسیدگی بهتر به امور بیمه و همچنین گسترش بیمه در سطوح مختلف زندگی افراد است. از این رو به نظر میرسد در انجام امور بیمه این شغل هم مانند سایر مشاغلی که عنوان خواهیم کرد ضروری باشد.
استخدام کارمند بیمه در تهران
برای مشاهده تمام آگهی های این بخش روی عکس زیر کلیک کنید.
در این مطلب قصد داریم شما را با یکی از کارمندان اصلی بیمه به نام کارگزار بیمه آشنا کرده و تمام وظایف و مسئولیت های آن را شرح دهیم. البته مشاغلی چون کارگزار بیمه، مشاور بیمه و حتی کارشناس بیمه بسیار به هم نزدیک هستند اما در سطح تخصصی تماییزهایی برای این دو شغل وجود دارد.
کارگزار بیمه چه کسی است؟
در ابتدا لازم است تعریف مختصر و کوتاهی از کارگزار بیمه ارائه دهیم، کارگزار بیمه به فردی اطلاق میشود که وظیفه آن انجام معاملاتی است که بین بیمه گذار و بیمه گر لازم به اجرا است و حقوق و دستمزد این افراد توسط شرکت بیمه گر پرداخت می شود.
بهتر است بدانید که کار کارگزار بیمه با مشاوره بیمه و کارشناس بیمه متفاوت است و کارگزار بیمه نقش جامع تر و کلی تری را ایفا می کند چون علاوه بر فروش بیمه و انجام معامله، مشاوره به بیمه کننده و پاسخ به سوالات آن را نیز بر عهده دارد.
ضرورت کارگزار بیمه
امروزه به دلیل متنوع بودن شرکت های بیمه گر انتخاب بیمه مناسب یکی از دغدغه های مهم افراد میباشد که با حضور کارگزار بیمه این مشکل افراد حل شده است و با کسب اطلاعات مختلف از بیمه گذار کمک می کند که مناسب ترین بیمه را انتخاب نماید.
این ضرورت برای شرکتهای بیمه هم احساس میشود معمولا شرکتها با یکدیگر در رقابت هستند و استخدام کارگزار هم به دلیل این رقابت است. هر چه بیمهها بتوانند مشتریان بیشتری پیدا کنند درآمد بیشتری هم کسب خواهند کرد به همین دلیل کارگزاری بیمه ضرورت دارد.
ساعت کاری کارگزار بیمه
ساعت کاری یک کارگزار بیمه معمولا از 8 صبح تا 5 عصر می باشد، البته این تایم برای همه افراد یکسان نیست و به محل کار او بستگی دارد و هر چقدر ساعات کار آن بیشتر باشد به همان میزان حقوق و مزایای بهتری را دریافت می کند.
اما در مورادی هم کارگزاری به صورت نیمه وقت است و حتی به اعتباری میتوان آن را نوعی بازاریابی بیمه در نظر گرفت. در این موارد افراد به نسبت مشتریانی که به بیمه گر معرفی میکنند پورسانت دریافت میکنند و در واقع نیاز به ساعت کار مشخصی هم نیست.
بررسی وظایف، مسئولیت ها و مهارت های کارگزار بیمه
- بررسی شرایط بیمه کننده با کسب اطلاعات از آن ها
- داشتن اطلاعات از بیمه های شرکت های مختلف
- معرفی بهترین و مناسب ترین بیمه به شخص بیمه گذار
- ارائه مشاوره و راهنمایی به بیمه گذار در تمام زمینه های مورد نیاز
- تهیه گزارش از فعالیت های خود و ارائه این گزارش ها به بیمه مرکزی
- انجام مکاتبات اداری در حوزههای مختلف
در مورد اول کارگزار بیمه باید تمام اطلاعات ضروری مانند سن، سوابق بیمه و غیره را از بیمه گذار بپرسد و بعد از بررسی های لازم مناسب ترین بیمه را به او معرفی کند. معمولا شرایط خاصی برای مراجعه کنندگان به بیمه وجود دارد و این موضوع در بیمههای مسئولیت و درمان و عمر نمود بیشتری پیدا میکند. بنابراین نیاز است تا کارگزار بیمه در خصوص مزایایی هر یک از این بیمهها اطلاعات جامعی را در اختیار بیمه گذار قرار دهد.
در مورد دوم کارگزار بیمه موظف است در مورد بیمه انتخاب شده با شرکت های مختلف صحبت کرده و شرایط آن ها را به بیمه گذار اطلاع دهد تا بتواند یکی از آن ها را انتخاب کند. این موضوع تا حدودی هم جنبه تبلیغاتی دارد. معمولا کارگزار بیمه در اینجا به مقایسه بین خدمات بیمه خود و سایر بیمهها میپردازد تا مشتریان را قانع کند که از بیمه خاصی استفاده کنند.
در مورد سوم کارگزار بیمه موظف است در مواردی مانند ایجاد خسارت برای بیمه گذار که مسلما بیمه گذار دچار سوالات مختلفی در این زمینه می شود به تمام این سوالات پاسخ دهد و او را در این زمینه راهنمایی کند.
در نهایت کارگزار بیمه باید از تمام کارهای انجام شده گزارش هایی تهیه کند و هر از گاهی که مورد نیاز باشد گزارش هایش را به بیمه مرکزی و شرکت های بیمه گر ارائه کند. تهیه این گزارشات نیازمند توانایی مکاتبه و تهیه نامه اداری و گزارشات اساسی و استاندارد است به همین دلیل هم توصیه میشود که شاغلان این حوزه توانایی نسبتا مناسبی در ادبیات و زبان فارسی به دست آورند.
درآمد کارگزار بیمه
کارگزار بیمه برخلاف سایر شغل ها درآمد ثابت و مشخصی ندارد و میزان درآمد آن ارتباط مستقیمی با میزان فعالیت آن ها دارد، به این دلیل که کارگزار بیمه حقوقش را از شرکت های بیمه گر دریافت میکند هر چقدر معاملات بیشتری با اشخاص بیمه گذار انجام شود به همان میزان حقوق و دستمزد آن بیشتر می شود.
از آن جا که بسیاری از کارگزاران به صورت طولانی مدت پورسانت دریافت میکنند در ادامه کار حجم کار آنها کمتر و میزان درآمد هم بیشتر خواهد بود. برای مثال فرض کنید شما سی نفر را تحت پوشش بیمه عمر قرار دادهاید و ماهانه نیز درصدی از پرداختی آنها به شما تعلق میگیرد. از آن جا که این پرداختها به صورت متمادی و تا سالها صورت میگیرد قاعدتا درصدی که شما دریافت میکنید هم قابل توجه خواهد بود. به همین دلیل هم بسیاری از افرادی که در این شغل مشغول به کار هستند آینده تضمینی و راحتی برای خود میسازند و حتی از مزایای بیمه هم بهرهمند میشوند.
توانایی های کارگزار بیمه
- وظیفه کارگزار بیمه برقراری ارتباط بین بیمه گذار و بیمه کننده می باشد به همین دلیل اولین شرط موفقیت در این شغل بهره مندی از ارتباط عمومی بالا می باشد.
- کارگزار بیمه جهت انجام معامله بیمه باید به صورت مرتب به شرکت های مختلف تماس گرفته و شرایط آن ها را بررسی کند به همین دلیل روحیه انجام مذاکره یکی از توان مندی های لازم در این حرفه می باشد.
- راستگویی و درستکاری
- دقت زیاد در کار و توجه به تمام مسائل و جزئیات
- داشتن مهارت و دانش لازم جهت گزارش نویسی
- داشتن اطلاعات کامل و جامع در مورد بیمه
- مسلط به کار با کامپیوتر
تحصیلات مورد نیاز کارگزار بیمه
برای ورود به این شغل بهتر است فرد در رشته مدیریت بیمه تحصیل کرده باشد اما در حالت کلی افرادی که در سایر رشته ها تحصیل کرده اند نیز می توانند در این حرفه مشغول به کار شوند به شرط این که حدقل یک سال در دفاتر رسمی بیمه فعالیت کرده باشند.
رشته بیمه هم در سالهای اخیر ایجاد شده است و افرادی که علاقمند به این حوزه هستند میتوانند به صورت تخصصی در این رشته تحصیل کنند. هر چند که عمده افرادی که در این شغل مشغول هستند در سایر رشتهها تحصیل کردهاند اما بهترین راه برای ورود و موفقیت در این کار تحصیلات مرتبط است.
دانشجویان این رشته در کنار دروس آموزشی و تخصصی دوره کارآموزی هم میگذرانند که معمولا دو واحد درسی است. در رشته مدیریت بیمه بر خلاف سایر رشتهها در دوره کارشناسی تنها چهار نیم سال تحصیلی نیاز است تا شما فارغ التحصیل شوید بنابراین از لحاظ زمانی که صرف میکنید هم نسبت به سایر رشته ها برتری ملموسی دارد. دروس این رشته به عمومی، پایه، عملی و تخصصی تفکیک شده است و سر فصل های آن نیز مشخص شده است.
وضعیت استخدامی این رشته
اگر به دنبال رشتهای هستید که فرصتهای شغلی بسیاری برای شما ایجاد کند مدیریت بیمه را انتخاب کنید. مشاغل مختلف این گروه مانند کارگزاری بیمه در حال حاضر خواهان بسیار زیادی دارد. حجم فرصتهای شغلی آنقدر مناسب است که فارغ التحصیلان غیر مرتبط هم در این رشته مشغول کار شدهاند.
بنابراین با توجه به همه مزایایی این رشته توصیه میشود علاقمندان تردید چندانی برای ورود به این کار نداشته باشند. اگر همین الان به آگهیهای استخدامی مربوط به بخش بیمه رجوع کنید با فرصتهای شغلی زیادی روبرو خواهید شد و در صورتی که شرایط اولیه برای ورود به بازار کار را داشته باشید به زودی شغلی مناسب که جایگاه اجتماعی مطلوبی هم دارد پیدا خواهید کرد.
نمایندگی و شرکتهای بیمه مهمترین محلهایی هستند که شما میتوانید در آن مشغول به کار شوید. البته در رشته بیمه مشاغل رسمی مانند کارشناس بیمه هم وجود دارد که به استخدام دولت در خواهید آمد. معمولا این کارشناسان به بررسی اختلافات در حوزه بیمههای مختلف میپردازند.