آشنایی با شغل کارشناس بیمه

نوشته شده توسط

باجاب

آشنایی با شغل کارشناس بیمه

اگر یک نفر تعهد کند که بنا بر ساز و کارهایی یک خسارت احتمالی و یا یک خدمت مشخص(پس از یک دوره مشخص) به شخص دیگری ارائه دهد، در واقع آن شخص را بیمه کرده است. در اینجا اولی(تعهد دهنده) بیمه گر نام دارد و دومی(دریافت کننده) بیمه گذار. بنابراین بیمه یک قرارداد است که بیمه گر در ازای پرداخت وجهی مشخص، در مدت معین و برای حوادثی که در قرارداد ذکر می‌شود بیمه گذار را موظف به پرداخت خسارت‌های احتمالی می کند.

کارشناس بیمه در این‌جا در واقع بیمه گزار است هر چند می‌توان تعریف حقوقی نیز از بیمه گذار ارائه کرد اما به صورت ملموس و در عرف جامعه مردم کارشناس را بیمه گزار می‌دانند اما در واقع او نماینده بیمه گذار یا کارمند اوست. کارشناسان بیمه یا به استخدام دولت در می آیند و یا در شرکت‌های بیمه مشغول به فعالیت می‌شوند که شرایط هر یک را در ادامه شرح خواهیم داد.

استخدام کارشناس بیمه در تهران

برای مشاهده تمام آگهی های این بخش روی عکس زیر کلیک کنید.

استخدام کارشناس بیمه در تهران

بیمه به این دلیل مهم است که از ریسک جلوگیری می‌کند و به مقابله به آن می‌پردازد. بدین صورت که شما(بیمه گذار) یک ریسک را از یک طرف قرارداد بیمه به طرف دیگر قرارداد(بیمه گر) انتقال می دهید. پس بیمه انتقال ریسک است. در تعریف حقوقی شخصی که حق بیمه را از کسی دریافت می‌کند که در صورت بروز حادثه یا پرداخت پس از دوره مشخص به آن کس بدهد، بیمه گر است. اینجا بیمه گذار نیز با پرداخت یک حق بیمه خود را در تحت پوشش بیمه می‌گذارد. بیمه از دیرباز و بیشتر در بین بازرگانان و دریانوردان مورد اهمیت بوده ولی شکل امروزی آن از قرن هفدهم به این طرف مرسوم شده است. بیمه‌گذار و احتمالا اگر نگارش و املای فارسی را رعایت کنیم بیمه گزار، در بسیاری از موارد هم ممکن است به اختلافاتی با بیمه‌گر رو به رو شود که حل این اختلاف نیز بر عهده کارشناس بیمه است.

 باید بین اهداف و کارکرد های بیمه نیز تفاوت قائل شد در صورتی که بیمه یک تضمین پرداخت خسارت احتمالی است می‌تواند یک بنگاه اقتصادی و سرمایه گذاری هم باشد همانطور که در برخی از اشکال بیمه مانند بیمه عمر هم تا حدودی این موضوع را مشاهده می‌کنیم.
بیمه سود های فراوان اقتصادی برای کشور را دارد. به طور مثال شرکت های بیمه می‌توانند با جمع آوری سرمایه از مردم و وارد کردن آن در بخش های مختلف اقتصادی و سرمایه گذاری در آن به رونق اقتصادی کمک کنند.

 

انواع بیمه :

عموما سه نوع بیمه وجود دارد اموال ، اشخاص و مسئولیت

بیمه های اشخاص: در این بیمه موضوع بیمه شخص یا اشخاص هستند که خود به سه بخش بیمه درمان، بیمه حادثه و بیمه عمر تقسیم می‌شود. از بیمه ی درمان با عنوان بیمه ی تکمیلی نیز یاد می‌شود. بیمه درمان احتمالا گسترده ترین نوع بیمه و فراگیر ترین آن در میان مردم است به طوری که در حال حاضر بیش از نود درصد جامعه ما تحت پوشش بیمه‌های درمان دولتی و خصوصی هستند. بیمه حادثه و عمر نیز چند سالی است که مورد توجه بیشتری قرار گرفته است و به نظر هم می‌رسد به دلیل کارآیی و به صرفه بودن آن روز به روز اقبال عمومی به آن بیشتر شود.

بیمه اموال: بیمه کردن اموال و دارایی های افراد که این بیمه نیز خود چهار شاخه دارد: بیمه مهندسی، بیمه  وسایل نقلیه (که شامل بیمه بدنه و یا شخص ثالث می‌شود)، بیمه ی آتش سوزی ( که عموما زلزله و سرقت را نیز شامل می‌شود) و بیمه حمل و نقل کالا. با بیمه اتومبیل قطعا آشنا هستید بیمه اجباری که از این نظر در میان سایر بیمه‌ها استثناء محسوب می‌شود.
بیمه‌های آتش سوزی نیز در حال حاضر برای برای برخی اماکن الزامی شده است و کارشناسان بیمه علاوه بر بیمه این اماکن به بررسی عوامل خطر ساز در آن‌ها نیز می‌پردازند. بیمه های حمل و نقل نیز معمولا برای حمل کالاها با وسایل نقلیه مختلف صورت می‌گیرد از حمل بار کشتی‌ها که معمولا بیمه‌های بین‌المللی عهده دار چنین چیزی می‌شوند تا بیمه یک کامیون که در حال جابجایی باری در داخل کشور است.

بیمه مسئولیت: در این بیمه افراد در مقابل مسِئولیت بیمه می‌شوند که انواع گوناگونی دارد. مانند بیمه مسئولست کارفرما یا بیمه مسئولیت پزشکی. بیمه‌های مسئولیت نیز در بعضی از مشاغل الزامی است برای مثال پیمانکاران ساختمانی معمولا موظف به این نوع بیمه هستند.

علاوه بر این سه نوع بیمه چندین نوع خاص بیمه نیز وجود دارند که برخی از آن‌ها عبارتند از بیمه ی بانکی یا بیمه حیوانات یا بیمه های پرداخت وام و بیمه برخی دستگاه ها خاص.

 

  کارشناس بیمه

وظیفه عقد قرار داد بیمه و تشخیص مشمول بودن یک بیمه برای بیمه گر ( مثلا تشخیص میزان خسارت در یک آتش سوزی) بر عهده کارشناس بیمه که نماینده ی اصلی و رسمی شرکت بیمه است، می‌باشد. کارشناس بیمه باید طبق آنچه که بیمه گذار به او داده به بیمه گر پیشنهادات را ارائه دهد و شرایظ متقاضی را بسنجد و با او قرارداد منعقد کند. آن‌چه که در این جا مهم است ارزیابی وضعیت بیمه گر است که کارشناس بیمه باید آن را انجام دهد. مثلا در فرآیند بیمه کردن بیمه  آتش سوزی یک مغازه کارشناس بیمه ابتدا لیستی از موارد داخل آن را تهیه می‌کند و سپس قرار داد منعقد شود. این لیست بدین منظور تهیه می‌شود  که پس از حادثه بیمه گدار صرفا تعهد موارد ذکر شده را داشته باشد. تشخیص میزان حادثه و ارایه ی آن بیمه گذار برای پرداخت خسارت از اموری است که کارشناس بیمه باید انجام دهد.
بنابراین کارشناس بیمه علاوه بر انجام امور بیمه گذاری باید به امر مشاوره نیز بپردازد. مشاوره در بیمه به معنای ارائه اطلاعات و قوانین هر نوع بیمه به بیمه گر با وجه به شرایط و الزامات آن بیمه است. برای مثال در صورتی که فردی قرار است خود را بیمه مسئولیت کند و کارفرما یا پیمانکار یک ساختمان است باید بهترین نوع بیمه و موارد شمول خسارت و همچنین اطلاعاتی در خصوص مزایای بیمه‌های مرتبط را از کارشناس بیمه دریافت کند.
کارشناس بیمه علاوه بر دو کار فوق وظیفه بررسی و ارزیابی میزان خسارت را نیز بر عهده دارد. برای مثال هنگامی که یک خودرو تصادف می‌کند و برای جبران خسارت به بیمه مراجعه می‌شود کارشناس بیمه موظف است تا با بررسی میزان دقیق خسارت، زمینه پرداخت را فراهم آورد. کارشناس در این موارد هم باید انصاف را در برخورد با بیمه گر رعایت کند و هم بیش از آن چه خسارت وارد شده است را اعلام نکند.

 

وظایف کارشناس بیمه

  • کارشناس بیمه ابتدا باید اطلاعات بیمه گر را بررسی و ثبت کند. این بررسی باید دقیق باشد. برای مثال شخصی که درخواست بیمه  وسیله ی نقلیه می‌کند، کارشناس بیمه نوع و مدل و همه  اطلاعات وسیله  نقلیه را برسی و ثبت می کند. بنابراین اولین وظیفه او رسمی است.
  • پس ثبت کردن اطلاعات او باید به تحلیل اطلاعات بیمه گر بپردازد. به این کار تعیین ریسک بیمه می‌گویند. به این معنا که برای مثال توضیح دهد بیمه نقل و انتقال چه مواردی را و تا چه میزان شامل می‌شود.

 

  • کارشناس بیمه تعیین ریسک را بدین جهت انجام می‌دهد که بهترین پیشنهاد را که متناسب باشرایط او و همچنین شرایط بیمه گذار است به او ارائه دهد( این کار معمولا با استفاده از نرم افزار های موجود انجام می‌دهد که نتیجه بهتری حاصل گردد)
  • تشکیل پرونده و بررسی آن برای تعیین حق بیمه
  • تعیین میزان دقیق خسارت
  • بازاریابی و فروش. در حال حاضر بسیاری از کارشناسان به دلیل این که به صورت درصدی حقوق دریافت می کنند اقدام به بازار یابی و جذب مشتری می‌کنند با توجه روند رو به گسترش این موضوع بنظر می‌رسد در حال حاضر مهم‌ترین وظیفه کارشناس بیمه نیز همین امر باشد.
     

محل کار کارشناس  بیمه

دو نوع کارشناس بیمه وجود دارد. اولی بیمه کننده و دومی کارشناس بیمه تعیین خسارت

در نوع اول نیز دو دسته کارشناس بیمه وجود دارد؛ اول این‌که کارشناس در محل دفتر بیمه حاضر شود و به ارائه خدمات و عقد قرارداد و ارائه بیمه نامه ها و پیشنهادات به حاضران بیمه گر بپردازد و دومی به شرکت ها یا اشخاص حضورا مراجعه کند و کار بازاریابی را انجام دهد. در حال حاضر بسیاری برای انجام بیمه‌های عمر به کار بازار یابی تلفنی و غیر حضور می‌پردازند.

اما در خصوص کارشناسان بیمه ای که معمولا به صورت رسمی استخدام شده اند و سابقه فعالیت اجرایی خوبی نیز دارند به عنوان کارشناسان تعیین خسارت منصوب می‌شوند. این نوع کارشناسی بسیار متنوع است، کارشناسان تعیین خسارت خودروها، تعیین خسارت آتش سوزی‌ها، بیمه‌های درمانی، بیمه‌های تحصیلی و سایر بیمه‌ها. بنابراین این کارشناسان باید تخصص ویژه ای نیز در امور مرتبط داشته باشند. به این معنا که برای مثال در صورتی که کارشناسی بخواهد میزان خسارت به یک مغازه بررسی کند باید در خصوص قیمت و انواع خسارت آن آشنایی داشته باشد و نمی توان کارشناس تعیین خسارت خودرو را برای این کار فرستاد.

 

 

تحصیلات دانشگاهی کارشناس بیمه

کارشناس بیمه باید تحصیلات خود را در رشته مدیریت بیمه طی کند. این رشته یکی از مرتبط ترین رشته های دانشگاهی با بازار کار بیمه است که البته در برخی موارد کارشناسی بیمه از طریق تجربی نیز به دست می‌آید اما راندمان کار او نسبت به کسی که از طریق تحصیلات دانشگاهی به این کار وارد شده به مراتب کمتر است. همچنین دانشجویان رشته های مدیریت بازرگانی، حسابداری، مدیریت صنعتی و علوم اقتصادی نیز معمولا در شرکت های بیمه ای استخدام می شوند. در این رشته مدیریت بیمه دانشجو دروس پایه ای مانند ریاضیات، حسابداری، روانشناسی، اقتصاد و جامعه شناسی را مطالعه کند. همچنین در بخش دروس اختصاصی اصول بيمه، بيمه اشخاص، مديريت ريسك و حقوق بيمه از دروسی است که دانشجو باید بخواند. همچنین دانشجو در پایان دوره ی کارشناسی باید دو واحد کارآموزی را در یکی از موسسات بیمه ای بگذراند.
در حال حاضر افرادی که علاقمند به کارشناسی بیمه دارند می‌تواند با ارائه مدرک کارشناسی خود به این حوزه وارد شوند اما همانطور که گفتیم توانایی بازار یابی مهم ترین اصل در موفقیت بیمه‌ای برای کارشناسان این حوزه است.

مهارت های لازم برای رشته ی مدیریت بیمه

برای پیشرفت در این شغل نیاز به مهارت هایی وجود دارد از جمله آن که کارشناس باید قدرت تحلیل بالایی داشته باشد تا بتواند شرایط را ارزیابی و بهترین تصمیم را بگیرد و ارائه دهد. از دیگر توانایی های مورد نیاز این شغل تسلط برکامپیوتر است که می‌تواند به ارزیابی هرچه بهتر بیمه کمک کند چون امروزه بیشتر امور بیمه ای اعم از ثبت قرار داد و یا ارزیابی و تعیین ریسک با نرم افزار های بیمه ای انجام می‌شود. همچنین کارشناس بیمه باید رفتاری متناسب با مشتریان داشته باشد و بدین دلیل که همواره با مشتریان سر و کار دارد آشنایی با روانشناسی می تواند به او در کار بهتر کمک کند. به همین دلیل نیز برخی می‌گویند روابط عمومی در این شغل از تخصص اهمیت بیشتری دارد. آشنایی با قوانین بیمه نیز از بدیهیات این شغل است که کارشناس بیمه باید آن را فرا بگیرد. از آن جا که قوانین بیمه ای روز به روز در حال تغییر و تحول هستند به روز بودن از دیگر مهارت هایی است که کارشناس بیمه باید آن را دارا باشد. کارشناس بیمه باید جزییات را مهم بشمارد. چه در موقع عقد قرار داد و چه در موقع تعیین میزان خسارت بیمه.

درآمد و بازار کار
کارشناسی بیمه یکی از پر درآمد ترین شغل های کشور ما محسوب می‌شود. در صورتی که بتوانید در امور بالا تخصص پیدا کنید حتی اگر به صورت غیر حضوری نیز فعالیت کنید می توانید در مدت کوتاهی به درآمدی بیش از ده میلیون تومان در ماه نیز دست پیدا کنید. در حال حاضر کارشناسان بیمه عمر اقدام به بیمه افراد می کنند و به صورت ماهانه از سهم بیمه‌ای که بیمه‌گر می‌پردازد دستمزد دریافت می کند.
حتی اگر به روزنامه‌ها و سایت های کاریابی نیز رجوع کنید تعداد زیادی آگهی استخدام کارشناس بیمه با شرایط ساده خواهید دید باید توجه داشته باشید در صورت داشتن مهارت خصوصا وقت کافی و روابط عمومی بالا باید وارد این شغل شوید در غیر این صورت وقت خود را تلف کرده اید.

نظری برای این مقاله ثبت نشده است

اخبار استخدامی