هر آنچه پیرامون تولید محتوا باید بدانید

نوشته شده توسط
سارا عیوضی

عصر جدید امکانی را فراهم ساخته تا بسیاری از مشاغل به حوزه جدید منتقل شوند. بخش زیادی از معاملات، خرید و فروش ها و خدمات امروزه با گسترش فضای مجازی از شکل سنتی خود خارج شده است و در دنیای دیگری رقم میخورد. محتوا نویسی یا تولید محتوا نیز با توجه به همین امکان گسترش یافته است. وبسایتها، وبلاگها، کانال ها و خلاصه هر ابزار اطلاع رسانی که در فضای مجازی وجود دارد نیازمند محتوا نویسی است. بنابراین فلسفه تولید محتوا گسترش روز به روز دنیای اینترنت و فضای مجازی است. در این یادداشت به ضرورت محتوا نویسی، اصول تولید محتوا، استخدام محتوا نویس، مهارت های لازم برای محتوا نویسی، درآمد محتوا نویسی و شیوه های آموزش محتوا نویسی به تفصیل بحث خواهیم کرد.
ضرورت محتوا نویسی
تولید محتوا به جهت شناخت خدماتی که موسسهها، نهادها و یا افرادی به مردم ارائه می دهند تهیه میشود. شرکت ها و موسسات برای اینکه بتوانند در فضای مجازی یا حقیقی مشتری مورد نیاز خود را جذب کنند اقدام به محتوا نویسی با اصول حرفه ای میکنند. محتوا نویسی یا تولید محتوا جنبه تبلیغاتی نیز دارد. بسیاری با استفاده از تکنیک های محتوا نویسی در اینترنت، خود را در معرض دید کاربران قرار می دهند و زمینه بازدید از سایت ها یا پیچ های خود را فراهم میکنند بنابراین محتوا نویسی در دنیای ارتباطی و اینترنتی امروز به یک ضرورت تبدیل شده است
استخدام کارمند تولید محتوا در تهران
برای مشاهده تمام آگهی های این بخش روی عکس زیر کلیک کنید.
.
انواع تولید محتوا
محتوا نویسی تنها یک نوع تولید محتوا به حساب میآید. عمدهترین شرکت تولید محتوا نیز، تولید محتوای متنی است. تولید محتوای متنی با اصول حرفه ای سئو انجام میشود که اصول بهینه سازی جستجو در اینترنت است. در ادامه بیشتر از آن خواهیم گفت. محتوای متنی به سه صورت تالیف، بازنویسی و ترجمه انجام میشود. تالیف نگارش متون بدون استفاده از سایر مطالب موجود در اینترنت است و عمده افراد نیز نیاز به تالیف دارند. نوع دیگر بازنویسی است که به معنای نوشتن سایر مطالب به زبانی دیگر است. ترجمه نیز عمدتا به صورت ترجمه انگایسی به فارسی است اما چون سایتهایی نیز ممکن است به محتوای انگلیسی نیاز داشته باشند، ولید محتوای انگلیسی نیز اهمیت پیدا کرده است و دستمزد بسیار مناسبی نیز دارد.
نوع دیگر، تولید محتوای صوتی است. محتوای صوتی تحت عنوان پادکستها، دکلمه ها، خبر خوانی و کتابخوانی و موارد اینچنینی انجام میشود و مخاطبان خاص خود را دارد. عمده محتواهای صوتی به همراه محتواهای متنی در اینترنت بکار گرفته می شوند تا زمینه بازدید از سایتها و جذب مخاطب فراهم شود.
نمونه دیگر، تولید محتوای ویدئویی است. کلیپ های آموزشی در خصوص زبان های خارجی، آموزش مهارت ها، ساخت انیمیشن و غیره نیز بخشی از تولید محتوای ویدئویی به حساب می آید. این نوع تولید محتوا نسبت به سایر کارها سخت تر بنظر میرسد و درآمد بسیار بالایی نیز دارد. رقابت بسیار زیادی بین گروهها و نهادها و سایت های مختلف برای تولید محتوای ویدیویی وجود دارد. با توجه به پیشرفت تکنولوژی، امکان ساخت ویدیوهای بسیار با کیفیت با درونمایه های آموزشی هم فراهم گردیده است. بنابراین هرچه بتوان ویدئوها و فایل های تصویری که کاربردی هستند و اطلاعات مناسب تری را به مخاطبان ارائه میدهند تولید کرد، میتوان انتظار داشت که مخاطبان بیشتری جذب نمود. موارد فوق علاوه بر سایت ها و وبلاگ ها در کانال های تلگرامی و صفحه های اینستاگرام نیز کاربرد دارد.
اصول تولید محتوا
تولید محتوای متنی بر اساس استاندارد های گوگل و بهینه سازی موتورهای جستجوگر انجام میشود. مهمترین اصل در محتوا نویسی تحریر متن جدید و پرهیز از کپی و تکرار کردن مطالب دیگران است. بنابراین جدید بودن اساسی ترین موضوعی است که یک محتوا نویس باید رعایت کند.
نکته مهم دیگر اهمیت دادن به کلید واژه هاست. در گذشته شاید تکرار بیش از حد یک واژه سایتی را به صفحه اول گوگل می رساند اما در قوانین جدید دیگر چنین نیست و بسیاری از مطالب تکراری توسط گوگل حذف خواهند شد. باید به تناسب حجم متن، کلمات کلیدی و اصولی که درباره یک موضوع مشخص وجود دارد در داخل مقالات به کار گرفته شود.
نکته دیگر که از نکات بسیار مهم برای مقاله نویسی می باشد و نویسندگان نیز همواره از آن غافل میشوند ساختارمند بودن متن است. هر مقاله ای که نوشته میشود باید ساختار یک مقاله عادی را داشته باشد تا ذهن مخاطب دچار سردرگمی نشود ابتدا یک پاراگراف مقدمه در خصوص موضوع بنویسید، سپس پاراگرافهایی با نکات مشخص را بیان کنید و در نهایت مطالب خود را در یک یا دو پاراگراف جمع بندی کنید.
مهارت های لازم جهت تولید محتوا
بدون داشتن مهارت های لازم نمیتوان انتظار موفقیت چندانی برای محتوا نویسان قائل شد. در دو نوع محتوا نویسی مانند محتوای صوتی و تصویری که بدون تخصص امکان انجام کار وجود ندارد. مهارت در ضبط صدا و صداگذاری، آهنگ گذاری و حتی داشتن صدای مطلوب و آشنایی با فن گویندگی مهارتهایی است که برای تولید محتوای صوتی الزامی است.
محتوای تصویری نیز به همین شکل است. باید با اصول گرافیک، تدوین، صداگذاری، ساخت اینفوگرافی و موارد مهم در تولید ویدئو تسلط داشته باشید.
تولید محتوای متنی نسبت به دو نوع قبلی نیاز کمتری به ابزارهای فنی دارد اما به جرات میتوان گفت توانایی در تولید محتوای متنی پیش نیاز سایر اشکال تولید محتواست. تولید محتوای متنی بیش از هر چیز نیازمند داشتن دایره واژگان قوی است. محتوا نویس باید بتواند این موضوعات و مطالب را در قالب کلمات مختلف و متنوع و معنادار بیان کند. باید بتواند به راحتی متون مشابه را به شکل جدیدی بازنویسی کند و با اصول ویرایش و نگارش متن آشنا باشد، ساختار یک مقاله را به خوبی بداند، کلیدواژه ها را به دقت و با توجه به اصول سئو به کار گیرد. مقاله یک محتوا نویس باید منسجم باشد او باید بتواند بر آنچه می نویسد تسلط داشته باشد تا متن از حالت پریشانی و بی معنایی خارج شود. البته در موارد خاصی مانند ترجمه قاعدا داشتن مهارت های مورد نیاز برای ترجمه الزامی است و صرف استفاده از سایت های ترجمه و دیکشنری ها به هیچ وجه نمیتواند مفید واقع شود.
شیوه های آموزش محتوا نویسی
محتوای متنی به عنوان پایه آموزش و تولید محتوای صوتی و تصویری به حساب می آید. تولید محتوای متنی نیازمند آموزش های مقاله نویسی است. از آنجا که مقالات این حوزه عمدتاً مقالات کوتاه بین ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ کلمه هستند، باید آموزشهای لازم مقالات کوتاه صورت گیرد.
البته منظور از آموزش حضور صرفاً حضور در کلاس آموزش نیست. بلکه تکرار و تمرین و افزایش دایره لغات هم می تواند راه حل بسیار مناسبی برای شروع آموزش در این کار باشد. بنابراین تولید محتوای متنی نیازمند تخصص و مهارت چندانی نیست و صرفاً توانایی نوشتن و رعایت اصول ابتدایی نگارش می تواند هر فردی را وارد حوزه محتوا نویسی کند. همانطور که در طول متن نیز تذکر دادیم محتوا نویس اولین نکتهای که باید به آن توجه کند دوری از کپی کردن و تکرار نمودن مطالب دیگران است اما او در این آموزش باید این موضوع را به خوبی فرا گیرد که بتواند یک متن را با ساختار مشخص به نگارش درآورد. بنابراین برای ورود به این کار ابتدا باید چارچوب نوشتن مقالات را فرا گیرد.
درآمد محتوا نویسی
به محتوا نویسی و تولید محتوا می توان به عنوان یک شغل نگریست. با توجه به حوزه وسیعی که برای محتوا نویسی طرح کردیم، می توان ادعا کرد که محتوا نویسی یک حوزه بسیار گسترده است و با توجه به ضرورت های محتوا نویسی، یک کار دائمی به حساب می آید. درآمد محتوا نویسی بستگی به توانایی افراد در تولید محتوا متفاوت است. هر بتوانید محتوای با کیفیت تری تولید کنید درآمد بیشتری کسب خواهید کرد. محتوای ویدئویی و صوتی درآمد بیشتری دارند اما وقت و تخصص زیادی نیز برای انجام این کارها باید صرف شود در مقایل محتوای متنی تخصص چندانی نیاز ندارد و در صورت کسب مهارتهای ابتدایی نوشتن می توان با تند نویسی درآمد خوبی به دست آورد. به این معنا که محتوا نویس هر چه در طول روز بتواند محتوای بیشتری تولید کند درآمد بیشتری نیز کسب میکند و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
برای مثال میتواند روزانه ده مطلب و یادداشت بنویسد و یا حتی برخی به دلیل آزاد بودن وقت خود میتوانند بیشتر از این تعداد نیز مقالات و یادداشتهایی را نگارش کنند. دستمزد مقاله نویسی و محتوا نویسی معمولاً با توجه به تعداد کلماتی که نگارش می شود محاسبه میگردد.
افرادی که اقدام به استخدام محتوا نویسان میکنند معمولاً با توجه به دشواری کارشان دستمزدی نیز برای آن مشخص می کنند. هر چند در برخی مواقع دستمزدهایی نیز برای محتوا نویسان اعلام میشود اما کماکان دستمزد مشخصی برای این شغل در نظر گرفته نشده است. معمولاً حداقل ده و حداکثر بیست تومان بابت هر کلمه به عنوان دستمزد محتوا نویس در نظر گرفته می شود.
همانطور که گفتیم دستمزد محتوا نویسی با توجه به کیفیت محتوایی که تولید می شود تعیین میگردد. برای مثال اگر محتوای متنی به صورت ترجمه تهیه شده باشد قیمت تولید محتوا نیز قاعدتاً بیشتر خواهد بود. در صورتی که به شکل بازنویسی باشد یعنی مطالب مشابهی درفضای مجازی وجود داشته باشد و افراد آن را به زبان دیگر بازنویسی کنند، حداقل دستمزد به آنها تعلق میگیرد و اگر مطلب به صورت تالیفی باشد یعنی برای اولین بار توسط یک فرد نوشته شود یک دستمزد بینابینی برای آن در نظر گرفته خواهد شد.
در بسیاری از مواقع نیز دستمزدها به صورت مقاله ای می باشد و تعداد کلمات چندان اهمیتی ندارد البته حداقل و حداکثر های همواره برای مقاله نویسی رعایت می شود.
بسیاری از گروه های محتوا نویسی و یا شرکت هایی که نیاز به محتوای زیاد دارند اقدام به استخدام محتوا نویس به صورت دائمی می کند. یعنی علاوه بر اینکه محتوا نویسی به صورت دورکاری امکان دارد، بسیاری نیز اقدام به استخدام محتوا نویسی به صورت حضوری و دائمی می کند. دستمزد این محتوا نویسان نیز با توجه به مهارت هایی که دارند و با توجه به مطالبی که تهیه میکنند، متغیر است. بنابراین نمیتوان از دستمزد خاصی صحبت کرد اما میتوان به حداقل دستمزد وزارت کار و دستمزدهای حداکثری تا ۵ میلیون تومان اشاره کرد.
بنابراین با توجه به گستردگی حوزه مقاله نویسی و محتوا نویسی میتوان انتظار داشت که این شغل روز به روز در حال گسترش باشد و افراد مختلفی نیاز به تولید محتوا پیدا کنند. تولید محتوای متنی، صوتی ویدیویی مهارت های خاصی را می طلبد. البته کسب این مهارت ها چندان هم زمان بر نخواهد بود و بر خلاف سایر مشاغل میتوان امیدوار بود که در زمان بسیار کمی افراد مهارتهای این کار را فراگیرند.
محتوا نویسی یا تولید محتوا شغلی بسیار خوب برای کسانی که قصد کار غیر حضوری، پاره وقت و با درآمد مناسب را دارند است. از لحاظ تخصص نیز نسبت به سایر مشاغل نیاز به تخصص چندانی ندارد و عمدتا محدودیتهای سایر مشاغل برای محتوا نویسی چندان معنایی نمی تواند داشته باشد و از آن جا که همواره به دلیل حضور فعال در فضای اینترنت نیاز به تولید محتوا وجود دارد باید گفت این کار دائمی و تضمینی است. در یادداشت های دیگر این سایت میتوانید نمونه مقالات محتوا نویسی، اصول حرفه ای seo، شیوه های آموزش متن های مقالات برتر، محتوا های صوتی و تصویری و هر آن چه برای تولید محتوا نیاز دارید را مطالعه کنید.